Espoo alkaa lähettää mielenterveys- ja päihdepotilaille tekstiviestimuistutuksia

Ensi viikosta alkaen espoolaiset saavat tekstiviestillä muistutuksen terveysaseman psykologin ja psykiatrisen sairaanhoitajan vastaanotolle varaamistaan ajoista.

Ensimmäiset viestit lähetetään maanantaina 16.9. ja ne muistuttavat keskiviikoksi 18.9. varatuista ajoista. Lokakuun puolivälissä tekstiviestipalvelun piiriin liittyvät päihdehuollon tukiasumispalvelut sekä mielenterveys- ja päihdepalvelukeskus Empun avokuntoutus.

Hoitoajasta ja -paikasta muistuttava tekstiviesti lähetetään asiakkaalle aina kaksi päivää ennen varattua aikaa. Viesti lähetetään siihen matkapuhelinnumeroon, jonka asiakas tai hänen huoltajansa on yhteystietoja antaessaan ilmoittanut. Viesti on asiakkaalle maksuton.

Tekstiviestimuistutuksia käytetään jo monissa palveluissa, muun muassa hammashoidossa, neuvoloissa sekä koulu- ja opiskelijaterveydenhuollossa. Muistutukset ovat saaneet hyvää palautetta asiakkailta ja vähentäneet poisjääntejä vastaanotoilta.

 

Kommentit

Tekstiviesti muistutukset ovat ihan OK.
Mutta miten tehdään terveystarkastus netissä näkemättä ja kuulematta asiakasta? Entä terveysvalmennus? Taitaa mennä "itetaiteiluksi" terveydenhuolto. Kuka ottaa vastuun, jos hoito myöhästyy, jos asiakas on antanut väärää/liioiteltua tai liian huoletonta tietoa terveydestään. Terveydenhuollon ammattilainenkin voi tehdä väärän diagnoosin omista oireistaan.
Hoitohenkilökuntaan kuuluva istuu netin ääressä, vaikka asiakas saattaisi tarvita juuri henkilökohtaista ihmiskontaktia, jossa eleet ja ilmeet ja läsnäolo ovat avainasemassa. Tekstiviestit ja nettitekstit ovat kovin niukkoja ja ulkokohtaisia viestittelymuotoja.

Heliva

Joo. Parempi, että joku tulisi aina koputtelemaan kotiovelle, että muistathan sinä Sami-Syrjäytyjä sitten huomenna tulla tuonne vastaanotolle.

Ensimmäisen kiven heittäjä