Kulttuuri

Espoo Artilla näyttely Helsingissä

KULTTUURI Espoossa tarvitaan lisää näyttelytilaa kuvataiteelle. Espoo Artin näyttely on Kaapelitehtaalla.

Espoo Artin näyttelyn pystyttäminen oli monen tunnin urakka. Seppo Lintusen mielestä maalaaminen on kivaa ja se torjuu dementiaa ja muuta rappeutumista. Onnistunut maalaus saa mielen iloiseksi pitkäksi aikaa.

Anneli Tuominen-Halomo

Espoo Art ry on järjestänyt monta vuosinäyttelyä Espoon ulkopuolella, koska Espoossa on niukasti tiloja taidenäyttelyiden järjestämiseen. Tämän vuotisen näyttelynsä yhdistys pitää Kaapelitehtaalla.

– Kiinnostus näyttely kohtaan oli kovaa. 55 taiteilijaa halusi mukaan ja jokaiselta valittiin mukaan ainakin yksi työ. Joka toinen vuosi näyttely on kokonaan jurytetty, yhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Seppo Lintunen kertoo.

Tänä vuonna näyttelyn jurytti Heikki Portaankorva .

– Toivottavasti oma makuni ja maalaamiseni ei näy tässä näyttelyssä, juryttäjä sanoo.

Näyttelyt ovat hyviä informaatiokanavia.”

Portaankorvan lähtökohta oli se, että hän halusi rakentaa hyvin erilaisista töistä toimivan kokonaisuuden. Näyttelyn teemana on Tunnelmia ja Espoo Artin jäsenet ovat tehneet siitä monenlaisia tulkintoja.

– Kiinnitän huomiota laatuun, koska haluan saada hyvät työt esille. Yleistä hyvyyden määritelmää ei taiteessa kuitenkaan ole, Portaankorva perustelee.

Espoo Artin vuosinäyttely on myös myyntinäyttely. Taideteokset ovat viime vuosina käyneet kaupaksi vaihtelevasti.

– Nyt taidemarkkinoilla tuntuu olevan hiljaista. Täytyy olla todella nimekäs taiteilija saadakseen töitä kaupaksi, taideyhdistyksen jäsensihteeri Maritta Laitinen miettii.

Seppo Lintusen mielestä vuosinäyttely on juuri oikea paikka tutustua taiteilijoiden töihin, koska teoksia on esillä monelta eri tekijältä ja mukana on hyvin erilaisilla tekniikoilla toteutettuja töitä. Hinnatkin ovat edulliset.

Vaikka Espoo Art on pian 40-vuotias, se tunnetaan Laitisen mielestä huonosti.

– Näyttelyt ovat hyviä informaatiokanavia. Seuraava vuosinäyttelymme on Espoon kulttuurikeskuksessa kesäkuussa, Laitinen iloitsee.

Mäkkylän taiteilijatalo on yhdistykselle tärkeä, koska siellä voi järjestää kursseja ja kokoontumisia. Espoo Artin jäsenet kehittävät osaamistaan monipuolisesti ja moni osallistuu vaikkapa työväenopiston kuvataideopetukseen.

– Kritiikki-illat, joissa ulkopuolinen taiteilija arvioi teoksia, ovat myös tärkeitä. Monet jäsenistä osallistuvat vain niihin, Laitinen kertoo.

Taiteilijat saavat töitään näytteille sairaaloihin ja palvelutaloihin.

– Näyttelytilaa tarvittaisiin enemmän ja keskeiseltä paikalta, Tapiolasta tai koko ajan kehittyvästä Leppävaarasta, Laitinen miettii.

Tunnelmia -näyttely jatkuu 22. joulukuuta asti Kaapelitehtaan Valssaamossa (Tallberginkatu 1, Helsinki) B-rappu, Zodiac-ovi.

Espoo Art

Tunnelmia-näyttely avoinna 22. joulukuuta asti joka päivä kello 11–18.
Taideyhdistys Espoo Art on perustettu vuonna 1976.

Jäseniä on yli 200. Osa on ammattilaisia ja osa aktiivisia harrastajia.

Uudet jäsenet ovat tervetulleita. Valinnan tekee yhdistyksen hallitus. Valintaperusteet löytyvät nettisivulta ...

Yhdistykseen kuuluu öljy-, akryyli- ja akvarellimaalareita, graafikoita, valokuvaajia ja kuvanveistäjiä.

Mäkkylän taiteilijatalo on entinen koulu, jossa on yhdistyksen tilojen lisäksi työhuoneita 30 taiteilijalle.

Lisätietoja www.espooart.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu