Tiimari konkurssiin – myymälät auki muutamia päiviä

Askartelukauppa Tiimari on hakeutunut tänään konkurssiin. Tiimarin ja Tiimari Retailin hallitukset päättivät jättää konkurssihakemuksen, koska yhtiölle ei kyetty neuvottelemaan lisärahoitusta.

Tiimarin toimitusjohtaja Niila Rajala arvioi liikkeiden olevan avoinna vielä tällä viikolla, ainakin muutamia päiviä. Sen jälkeen liikkeiden kohtalo on käräjäoikeuden määräämän pesänhoitajan käsissä.

Kaupankäynti pörssiyhtiön osakkailla lopetettiin jo eilen iltapäivällä. Johto arvioi, että liiketoiminnan jatkuvuutta ei myöskään olisi kyetty turvaamaan hakeutumalla yrityssaneerauslain mukaiseen menettelyyn.

Lahjatavaroita myyvä Tiimari on ollut jo jonkin aikaa tappiollinen yhtiö, jonka taloutta ei ole onnistuttu nostamaan jaloilleen säästöohjelman turvin. Sen liikevaihto on noin 22 miljoonaa euroa vuodessa.

Pörssiyhtiön konkurssi on Suomessa hyvin harvinainen tapaus, sillä 30 vuoden aikana vain kuusi pörssiyhtiötä on kaatunut konkurssiin. Tiimari on siis tällä lyhyellä listalla seitsemäs.

Kaikkiaan pörssiin on listautunut 128 yritystä.

Tiimari-konsernin yhtiöiden johto ja hallitukset pahoittelevat lähettämänsä tiedotteen mukaan tapahtunutta.

– Olemme erityisen pahoillamme yhtiön henkilöstön ja heidän perheidensä, Tiimarin asiakkaiden, yhtiön osakkeenomistajien sekä yhtiön muiden rahoittajien ja intressiryhmien puolesta.

– Vaihtoehtoja konkurssihakemusten jättämiselle ei kuitenkaan löydetty, kerrotaan tiedotteessa.

Tiimarilla on ollut Helsingissä neljätoista, Vantaalla kahdeksan ja Espoossa viisi myymälää.