Paikalliset

HKL hylkäämässä Siemensin - metron automatisointi lykkääntymässä

Metron automatisointi ei ole edennyt niin kuin HKL:n mielestä on Siemensin kanssa sovittu.

Jani Jakonen

Laitetoimittaja Siemensin sopimusrikkomuksista tarpeekseen saanut HKL esittää liikelaitoksen johtokunnalle, että aiemmat sopimukset Siemens Transportation Systems SAS:n ja Siemens Osakeyhtiön kanssa puretaan.

Automatisoinnin viivästys on venynyt jo noin neljään vuoteen eikä valmista näytä tulevan. Siemens ei ole pystynyt esittämään sellaista automatisoinnin toteutussuunnitelmaa, joka olisi HKL:n mukaan aikataulultaan tai kustannuksiltaan hyväksyttävä.

Tilanne vaarantaa länsimetron käyttöönoton ja myös vaikeuttaa merkittävästi pääkaupunkiseudun joukkoliikenteen pitkäjänteistä suunnittelua.

Johtokunnan torstain kokouksessa ehdotetaan lisäksi, että HKL aloittaa välittömästi länsimetron asetinlaitehankinnan yhdessä Länsimetro Oy:n kanssa.

Jos uusi sopimus päästään solmimaan noin kahden kuukauden kuluessa, länsimetro voidaan avata manuaaliselle liikenteelle ja ilman laituriovia vuoden 2017 aikana tai jopa jo vuoden 2016 lopussa.

Nykyiset metrojunat on tarkoitus korvata uusilla 2020-luvun alussa. Samalla pääkaupunkiseudun metrojärjestelmä on tarkoitus automatisoida ja varustaa asemat laituriovin.

Lisää aiheesta: 

Automaattimetron ”kriittinen polku” viivästyttämässä länsimetroa13.10.2014 19.21
Helsingin metron automatisointi neljä vuotta myöhässä4.12.2014 19.33

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu