Honka kasaa uutta joukkuetta – Äänestä kenelle kuuluu liigapaikka!

Kakkosessa eli kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaava FC Hongan joukkue ja A-nuorten joukkue ovat harjoitelleet normaalisti syksyn ajan. Nyt FC Honka Akatemia saa harteilleen edustusjoukkueen paineet.

Sirpa Repo

<ingressi>URHEILU   FC Hongan uusi edustusjoukkue, jonka kokoonpanoa ei vielä tiedä kukaan, pelaa ensi kaudella Kakkosessa.</ingressi>

Veikkausliigassa pelanneen FC Hongan taru päättyi tällä viikolla. Uutta liigajoukkuetta ei synny, koska Esport Arena Oy ei ottanut Pallohonka Oy:n velkoja harteilleen.

FC Honka ry ja Esport eivät sen vuoksi voi hakea liigalisenssiä. Sitä ei voi havitella Pallohonkakaan, koska sillä ei ole sopimusta yhdistyksen kanssa, joka omistaa sarjapaikan.

Nimiä on paljon.”

FC Honka ry:n puheenjohtaja Harri Pellikka selvittää, että Pallohongan nimellä Kakkosessa pelanneesta joukkueesta tulee seuran edustusjoukkue, jota Esport tukee. Sen nimi on nyt FC Honka Akatemia.

– Pikkuhiljaa pyrimme nousemaan. Rosteri on vielä lyömättä lukkoon, mutta mahdollisia nimiä on paljon, Pellikka toteaa.

Valmentaja Henri Kaasalainen on nyt uuden edessä.

– Olemme harjoitelleet normaalisti. Ei meillä ole hätää, koska meillä on kasassa hyvä ryhmä, luonnehtii FC Honka Akatemian valmentaja.

Hänen mukaansa joukkueessa on paljon lahjakkaita pelaajia, joiden perään muut seurat alkanevat kysellä.

– Pelaajamme ovat honkalaisia eli he ovat käyneet läpi seuran junnuputken. Uskon, että he ovat valmiita tarttumaan tähän haasteeseen.

Kymmenkunnan pelaajan oli kaavailtu pääsevän pelaamaan ensi vuonna liigapelejä Espoossa. Viime kaudella Kakkosessa aloittaneista pelaajista 12 pääsi kokeilemaan Veikkausliigan vauhtia.

Jos espoolaisen jalkapalloilun ikoni Raimo Konkola olisi voittanut 67 miljoonaa eurojackpotissa, Espoossa pelattaisiin liigajalkapalloilua ensi vuonna.

– Valitettavasti se en ollut minä, Konkola pahoittelee.

Liigassa pelanneen joukkueen kapteeni Jussi Vasara tietää, että liigaan voi nousta kahdessa vuodessa. Hän ei kuitenkaan pidä tällaista vauhtia todennäköisenä. Hän harmittelee sitä, että jalkapallon kannalta Espoossa on nyt kiintopiste kadoksissa.

– Tämä on tappio koko espoolaiselle urheilulle ja Espoolle. Liigapaikka on arvokas asia. Täällä on iso potentiaali rakentaa liigatason joukkuetta, mutta sitä ei nyt saatu esille. Näin jälkikäteen voi sanoa, ettei suunnitelmallisuus ollut ykkösjuttu, Vasara järkeilee.

Pallohonka Oy:n hallituksesta elokuussa eronnut Konkola tietää vauhtisokeuden iskeneen. Hänen mukaansa pari hopeaa nostatti budjetit epärealistiselle tasolle. Maksettiin enemmän kuin mihin oli varaa.

Tapiolan stadionin nurmikenttä ei jää ilman käyttöä. Liikuntatoimi jakaa nurmikenttien vuorot vuosittain.

– Naisten liigaa Tapiolassa pelataan. Kutsumme seurojen edustajat neuvotteluun. Lisäksi olemme seurojen kanssa sopineet yhteiset periaatteet, joiden mukaan vuorot jaetaan, kertoo liikuntapalvelupäällikkö Markku Sistonen .

FC Honka

Vuodesta 2006 lähtien FC Honka pelasi korkeimmalla sarjatasolla.

Kolme hopeaa ja Suomen Cupin voitto.

Tänä vuonna 11. sija, entistä vähemmän katsojia kotiotteluissa.

FC Honka ry omisti sarjapaikan, jonka hallinnoinnin se antoi määräaikaisella sopimuksella Pallohonka Oy:lle.

Yhdistys purki loppusyksystä sopimuksen ja suunnitteli yhteistyötä Esport Arena Oy:n kanssa.

Pallohonka Oy:n talousvaikeudet olleet tiedossa pitkään.

Kommentit

Riita poikki ja kolmen joukkueen karsintasarja ennen liigakauden alkua. Ilves, KTP ja TPS. Voittaja liigaan. Tulisi kerrankin mielenkiintoinen liiga eikä mitään unipalloa.

Matti Kylä