Puheenaihe

Alle 2 000 euron Chevylle mätkäistiin 9 000 euron autovero

Yllättävän autoveropäätöksen kohteeksi joutunut Chevrolet on nyt myynnissä. Rääkkyläläinen Jyrki Sallinen sanoo, ettei hänkään maksa aiheetta määrättyä veroa.

Chevrolet Chevy Van g20 -pakettiautosta on tullut melkoinen hämmennyksen aihe sen entiselle omistajalle Henry Uhlgrénille. Mies on myynyt auton jo kolme vuotta sitten, mutta sai ”joululahjaksi” Trafilta liki 9 000 euron autoveropäätöksen.

Tarina menee näin.

Uhlgren vei auton aikanaan vuosikatsastukseen ja yritti myös muutoskatsastusta heinäkuussa 2011.

Autoon oli asennettu tilapäinen penkki, jota ei hyväksytty katsastuksessa.

– Sanoin, että hyvä on. Purin penkin pois. Muutoskatsastuksen yrityksestä ei jäänyt mitään merkintää auton rekisteriotteeseen, sanoo hyvinkääläinen Uhlgrén.

Auto jäi kaksipaikkaiseksi. Uhlgren myi sen pois loka–marraskuussa 2011.

Hän sai yllättäen postia Liikenteen turvallisuusvirasto Trafilta. Viime viikon torstaille päivätyn autoveropäätökseen, jonka mukana oli 8 835,54 euron lasku.

Se on maksettava yhdessä erässä viimeistään 17. tammikuuta.

Auto on Trafin mukaan käyttökiellossa, jos maksua ei makseta.

– Minulla ei ole mitään tekemistä auton kanssa, enkä tietenkään maksa laskua, sanoo Uhlgrén.

– Juuri joulun alla tullut lasku on raukkamainen temppu Trafilta. Kaikki ovat sopivasti lomilla, joten en voi edes selvittää asiaa viraston kanssa.

Lomien takia en voi edes selvittää asiaa viraston kanssa.”

Auto on vuosimallia 1992 ja sen rekisterinumero on AC-164. Se ei täytä Trafin mukaan autoverovapaan pakettiauton edellytyksiä yksinomaan tavarankuljetukseen käytettävänä ajoneuvona, vaan sitä on pidettävä täyden autoveron pakettiautona.

– Minä maksoin siitä aikanaan kaikki verot, mitä kuuluukin. Trafin päätös tuli täytenä yllätyksenä. Minulla ei ollut aavistustakaan, että katsastustoimisto oli lähettänyt tiedon yrityksestäni muutoskatsastukseen Trafille. Se ei onnistunut, joten unohdin koko asian.

Auto on nykyään Rääkkylässä. Myynti-ilmoitus siitä on nettiauto.comin sivulla. Nykyinen omistaja Jyrki Sallinen on valmis luopumaan siitä 1 700:lla eurolla.

– Pikkuisen oudolta tuo kuulostaa. Minä olen katsastuttanut auton pari kertaa Joensuussa, eikä siinä ole ollut mitään ongelmia. Auton papereissa ei ole mitään mainintaa muutoskatsastuksesta.

– Toivottavasti Trafi ei lähesty minua tuollaisilla laskuilla. En aio maksaa sellaisia. Auto on edelleen kaksipaikkainen ja siten myös verovapaa, Sallinen sanoo.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Tullin isku paljasti: Yli neljännes kiersi autoveron20.8.2014 12.06
Tuontiautojen verotuksesta löytyi miljoonamoka – isopäästöiset autot hyötyvät19.12.2014 21.50

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu