Paikalliset

Niittykummun metroasema rakennetaan sittenkin samalla

Niittykummun metroasema rakennetaan ja otetaan käyttöön samassa aikataulussa muiden asemien kanssa. Asema jätettiin ensin varaukseksi, koska arvioitu käyttäjämäärä ei täytä vaadittua 8 000 matkustajaa vuorokaudessa.

Nyt on kuitenkin käynyt ilmi, että aseman rakentaminen valmiiksi metroliikenteen jo käynnistyttyä on huomattavasti kalliimpaa. Syynä on lähinnä se, että tehokas työaika olisi ainoastaan puolen yön jälkeen. Alueen asukkaille öisestä rakentamisesta koituisi häiriöitä, joiden välttäminen nostaisi rakentamiskustannuksia.

Myös rakennustarvikkeiden saaminen asematiloihin vaikeutuu, kun raiteet ja virtakisko rakennetaan.

Metroaseman rakentaminen valmiiksi maksaa 30 miljoonaa euroa. Seudun asemakaavoista saatavilla maksuilla saadaan katettua sekä kaavojen edellyttämä kunnallistekniikka että metroaseman rakentaminen. Asemakaavojen tuotto-odotukset ovat noin 80 miljoonaa euroa. Kunnallistekniikan toteutus maksaa arviolta 50 miljoonaa euroa.

Ratatason työt pitäisi saada valmiiksi ennen metroliikenteen käynnistymistä. Sitä varten päätös rakennusurakan laajuudesta tarvitaan viimeistään marraskuussa 2013.

Louhintatyöt Niittykummussa ovat loppusuoralla. Rakentamistyöt voisivat käynnistyä helmikuussa.

Kaupunginhallitus käsittelee asiaa ensi maanantaina.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu