Paikalliset

Lähde Kanarialle nyt, säästät matkan hinnassa jopa tonnin

Kanarialle pääsee tammikuussa jopa tuhat euroa edullisemmin kuin kuukauden päästä hiihtolomalla.

Tiina Vahtera

Kun jo ehdit välttää joulun huikeat matkahinnat, varo myös hiihtoloman pilviä hipovia reissuja. Lähde nyt. Tammikuinen viikko auringossa on jopa puolet halvempi kuin sesonkiaikaan hiihtolomalla.

Matkailun vuodenkierron mukaan perinteinen lomakausi on tietysti aina kallein. Hiljaista ja edullista on nyt tammikuussa, uudelleen toukokuussa ja jälleen elo-syyskuussa koulujen alettua.

Kelit ja hinnat ovat kohdillaan esimerkiksi ikisuosikissa Las Palmasissa Gran Canarialla, jonne lennähtää Helsinki-Vantaalta Finnairilla reilussa kuudessa tunnissa. Viikon loma kolmen tähden NH Playa Las Canteras -hotellissa maksaa Aurinkomatkojen 14. tammikuuta lähdöllä 460 euroa hengeltä. Hiihtolomaviikon sunnuntaina 15. helmikuuta matkaaja pulittaakin samasta hotellista jo tuhat euroa.

Listahinnat ovat historiaa.”

Playa de las Americasissa Gran Canarian naapurisaarella Teneriffalla riittää rentoa lomarantaa. Finnmatkojen löhöloma kahden tähden Las Piramides -huoneistohotellissa maksaa 13. tammikuuta lähdöllä 1 084 euroa. Hiihtolomalla saman kohteen hinta pomppaa reilulla tonnilla ylöspäin 2 096 euroon. Kaava pätee muissakin Kanarian kohteissa.

Kanariansaaret on pitänyt pintansa suomalaisten ykkössuosikkina vuosikymmeniä. Kova kilpailija Egypti taantui arabikevään jälkeisten vallankumousten pyörteissä, mutta yrittää nousua jälleen. Thaimaa on vakiintunut tsunamin jälkeen kaukomaiden ykköseksi.

Nettiaikana matkojen listahinnat ovat historiaa. Lento on matkan kallein osa. Niinpä valmismatkojen tilanne elää varausten ja täyttöasteen mukaan kuten lentolipuissakin. Matkanjärjestäjät myös räätälöivät reissuja asiakkaiden tarpeisiin.

Suomen Matkatoimistoalan SMAL:n mukaan tämän talven valmistarjonta putosi viidenneksen viimevuotisesta. Rakennemuutoksen ohella sarjatarjonnan laskuun vaikuttaa taantuma.

Loman tarve ei kuitenkaan katoa, vaikka talous notkahtaakin.

– Huonoina aikoina matkaillaan lähemmäs ja edullisemmin, SMAL:n toimitusjohtaja Heli Mäki-Fränti sanoo.

Moni reissaaja paketoi matkansa itse ja etsii kohteensa, lentonsa ja hotellinsa suoraan netistä.

Muutama knoppi kannattaa muistaa.

Jos luusi kaipaavat lämpöä, lähde sydäntalvella Välimerta kauemmas. Espanjan Aurinkorannikolla sää voi olla viileä, vaikka aurinko paistaisikin. Myös hullunhalpa hotellihuone voi olla kostea ja kolea.

Maksa luottokortilla. Silloin saat rahasi takaisin, jos lento peruuntuu tai muuta odottamatonta sattuu.

Teksti ja kuva: Tiina Vahtera

Lisää aiheesta: 

Joulumatkaajat: Tätä kaipaamme vähiten Suomesta24.12.2014 10.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu