Tulevaisuus on jo täällä – peukaloon asennettu siru avaa sähkölukon ja toimii luottokorttina

Sirun laittamisesta peukalon juureen jää vain pieni jälki.

Päivi Tuovinen

Teemu Arina on yksi Biohacker Summit -tapahtuman järjestäjistä. Seuraava Biohacker Summit järjestetään Helsingissä syyskuussa 2015.

Päivi Tuovinen

Biohakkeroinnissa mitataan kehoon liittyviä asioita erilaisilla laitteilla ja sovelluksilla.

Päivi Tuovinen

<ingressi>TIEDE Voiko tulevaisuudessa vastata sisäiseen puhelimeen ajatuksen voimalla?</ingressi>

– Pekon pulssi on nyt 125. Hän on yhä hengissä, naurattaa Teemu Arina Biohacker Summit -tapahtuman yleisöä.

Pekko Vehviläisen peukalonhankaan laitetaan siru pienen viillon kautta.

Sovelluksia sirulle on jo kehitelty: sen avulla voi avata oven sähkölukon, se voi toimia luottokorttina tai sen avulla voi kirjautua tietokoneelle.

– Saa nähdä mihin tätä käytän, Vehviläinen miettii.

Sirut ovat tuttuja esimerkiksi luottokorteista, ne ottavat virran niitä lukevista laitteista.

Milloin teknologia on niin pitkällä, että voidaan luopua älypuhelimista puhelinyhteyden saamiseksi? Eli puhelin soisi ”päämme sisällä” ja siihen vastattaisiin tavalla tai toisella. Jo nyt puhelimia ohjataan puheella.

– Ihmiseen integroitava elektroniikka menee huimaa vauhtia eteenpäin. Tekniikka on jo sillä tasolla, että peruspuhelimen vaatimat toiminnot pystyttäisiin varmasti jo nyt integroimaan ihmiseen, futuristi, tekniikan tohtori Kari Hiltunen arvioi.

Hänen ja Elina Hiltusen kirjoittamassa Teknoelämää 2035 -kirjassa pohditaan esimerkiksi sitä, käytämmekö tietokoneita tulevaisuudessa ajatuksen voimalla.

– Ihmisen aivojärjestelmä on jo pystytty yhdistämään tekniikkaan siten, että robottikättä voidaan liikuttaa ajatuksen voimalla.

Puhelinelementit voitaisiin ensin istuttaa ihmiseen esimerkiksi siten, että korvaan tulisi pieni kaiutin ja mikrofoni sijaitsisi suupielessä.

– On vielä paljon ratkaistavaa, ennen kuin puhelinkomponentit voidaan asentaa aivojen yhteyteen, pään sisään, jolloin voisi puhua ajatuskäyttöliittymästä, Hiltunen sanoo.

Siruja myös vastasyntyneisiin?

Internetissä kiertää urbaani huhu, jonka mukaan EU määräisi vastasyntyneille asennettavaksi mikrosirut.

Kari Hiltusen mielestä kyseessä on huhu, eikä moista voida vielä toteuttaa. Lainsäädäntö ja muut ovat vielä asiassa jäljessä.

Siruja asennetaan jo koiriin ja muihin lemmikkieläimiin. Ne ovat aukoton tapa lemmikin tunnistamiseen ja muiden tietojen saamiseen.

Sirujen koko on pienentynyt niin pieneksi, että sellaisia voidaan asentaa ihonalaiskudokseen injektioneulalla.

Kommentit

Tätä keskustelua on odoteltu tänne viime tiistaista lähtien. Toivottavasti tästä tulee antoisa ja Ihanimman Paikallislehtemme arvostettuja lukijoitamme valistava... Mikrosiru nimittäin on jo arkea mailmallakin ja sen holtiton käyttö on riistäytynyt osin jo käsistämme nimenoman lakien puutumisten takia.

Suomen cyborg

Internetin luoja Tim Bearners-Lee piti puheen mm. Marraskuun lopussa Digital Enlighement tapahtumassa, josssa hän haluaa Eurooppaan nimenomaan nettiin oman Perustuslain, koska Yhdysvallat ei pysty siihen enää.
Magna Carta (tämä laki) puolustaisi sen vapautta, tämänhetkiseen perusteettomaan valtiollisten ja suuryritysten harjoittamaan nettivalvontaan.
Mikrosiru rokotusten myötä vastasyntyneille ei voi olla olematta totta, toimijat huomioon ottaen. Mutta mistä kummasta tällaiset passiviset aivojärjestelmän tietokoneisiin liittävät sirut on saatu ja tullaan takuulla saamaan jokaiseen kansalaiseen. Maailma muuttuu, eikä kauhean hyvään suuntaan.

venäjän trolli

niin, kyllähän se kidutusväline tai tarvittaessa joukkotuhoase tulee olemaan. vaikee uskoo ettei joku avais puhelinta vaikka jonkun päähän. Kerran siihen valmiudet on olemassa. ihminen anonyyminä on aika kyseenalainen

Peetu

Onhan tuollainen aktiivinen siru mukava leikkikalu, jollaisena sitä ihmisille esitelläänkin. Voi tosiaan avata vaikka lukot ja saada jopa rivin valoja syttymään ihan vaan kävelemällä. Onhan sellainen toki ollut pitkään pankkikortissammekin, jonka on saanut tunkea "siniseen sirukortti aukkoon", mutta se vaatii ulkoisen virtalähteen, tässä tapauksessa pankki automaatin toimiakseen.
Ajatusten lukemisen mahdollisuus kiinnostaa ja kiinnosti siinä määrin ihmisiä, että YLE päätti tehdä kansalaisilleen siitä ohjelman. Tähän ohjelmaan oli kutsuttu mm. Jonkinlainen robotti nukke jolla jäi äänilevy änkyttämään ja se kaatuili tuon tuostakin. Mukana oli myös alan Professori Ville Kyrki Aalto Yliopistolta, joka lertoi katsomatta kameraan kertaakaan ilmoittaen mm.että "kyllä teknologia varmasti joskus kehittyy niin että kättä voidaan ajatuksen voimalla liikuttaa "
Mielenkiintoista katsella ja kuunnella kuinka paljon pokkaa yhteiskunnallamme on kansalaisilleen valehdella.
Aalto yliopisto, jonka kaikki tietää, sekä heidän leivissään olevat viitisen tuhatta työntekijää ovat saaneet pariinkin otteeseen vierakseen maailman johtavimman alansa varsinaisen legendan Kevin Warwic nimisen Tiedemiehen. Hän heilutteli kättä ajatuksen voimin jo -90 luvun alussa, eli neljännesvuosisata sitten passiivisen Mikrosirun voimin.
Kannattaa pyrkiä omatoimiseen ajatteluun nyky yhteiskunnssa, sillä Internetin myötä ihmisten typeröityminen on alkanut jo aikoja sitten. Halusittepa myöntää sen itsellenne tai ette.

tää vaan

Kevin Warwick on jokseenkin lojaali asiakkailleen, jotka ovat Euoopan komissio ja Valkoinen talo. Kotsivuillaan hän toivottaa kaikki toimittajat tervetulleiksi, mutta ilmottaa puhuvansa heille pelkkää paskaa.
Täällä Espoossa ja Turussa vierailunsa jälkeen joku artikkeli kertoo, että sirutus Euroopsssa aloitettaisiin täältä Suomesta, koska täällä asuu valtavan teknologia myönteinen kansa :-) .
Onnea !

venäjän trolli

Ihmistä ei ole tarkoitettu koneen jatkeeksi. Ikävä asia on, että Pohjoismaissa teknologiausko usein ohittaa terveen järjen, yksilönvapauden ym. aatteet. Mikään maa ei pärjää pelkällä insinööriajattelulla. Keneenkään ihmiseen ei koskaan pitäisi istuttaa siruja, jotka toimivat maksupäätteen tavoin, avaavat sähkölukkoja, tms. Kyllä tässä aika ikäviä, raamatullisiakin skenaarioita tulee mieleen, jos ajatusta vie yhtään pidemmälle.

Hannah97

Kylllähän tämä arka asia tulee olemaan maassamme. Mielenkiintoisena pidän tuleeko Trevoc:in yrityssalaisuus missään vaiheessa julki tässä nk. Aarnio vyyhdissä.
Yritystä on tuettu verovaroin käteisenä 700 000 ja lisäksi se on toiminut toimintansa aikana yhyeistyössä Leppävaaran Laurea:n sekä Lapin yliopiston kanssa.
Mitä yhyeistyö on mahdollisesti ollut, koska Trevoc itse ei ole valmistanut laitteen laitetta, vaan nämä ihmisten kontroloimiseen valmistetut tarvikkeet on hankittu muualta. Pääasiassa Kiinalaiselta Symbio Croup suuryritykseltä, joka hankki normaalin yrityskaupan kautta v.2009 Suomalisen Cubical solutions seurantalaite yrityksen.
Nyt Terevocin ja näiden opin ahjojen omaisuutta (tarikkeita) on takavarikotuna n.Miloonalla eurolla ja jostain syystä tättä MULLISTAVAA seurantalaitteistoa ajetaan muka alas Tullin, Rajavartiolaitoksen , sekä Poliisin toimesta yksittäisen Rikollisen Poliisin (Aarnion) pidätyksen jälkeen.
Tuliko Eettisyys kenties hetkeksi mieleen..

outo maailma...

P...kele onhan taivaan totta, ette mikään kyttien firma oo valmistannu Aarniolle mitään h..vetin "anonymisaattoria" sen pyynnöstä. Teitä p..kele viedään tän konnalauman ja typerien iltapäivälehtienkin toimesta. Ja paljon.

outo maailma...

Kenelläkään ei ole enää mitään pyrkimystä saada sinunkaan aivojarjestelmää yhdistymään tietokoneeseen, vaan se on totisinta totta myöskin täällä kotimaassamme. Maailman asioista päättää pieni ryhmä, tämän Eliitin tärkein tehtävä on salassapito.
Valistakaaa Rakkaat, mutta ette aina niin mukavat kansalaiset itseänne vilpittömästi itseänne. Euroopan, ehkä myös koko maailman realistisesti ajattelevimman maan Tanskan Eettisen neuvoston lausuntoa Cyborg teknologiasta ja sen käytöstä, jonka he ovat tehneet jo vuonna 2010. Se julkaistiin maailmalle nähtäväksi vasta viime vuoden alussa Internettin.
Googlatkaa: cyborg teknologi, -siellä se on kirjoitettu Tansksksi ja Ruotsiksi, mikäli ne kielet ei taivu, voi katsella sieltä vaikka kuvia miten se kravatti täällä Suomessskin jo solmitaan.
Mind resding is possible. Salom.com sivustolla on tieto KAIKKESTA mitä ihmisille pystytään sirulls tekemään. Siellä lujina Somenne käyttäjinä pääsette aihetta peukuttamaan Yhdysvaltalaisten kenraalien kanssa.
Lulekaa.-ja nauttikaa tulevaisuudestammeme. Jos ei se pelota.

Suomen cyborg

Jos kuuntelet lukiessasi tarkkaavaisesti samalla musiikkia, katseesi kulkee kyllä pitkin riviä, mutta et ymmärrä siitä mitään.
Mikäs sen nimi nyt olikaan ? Et löydä muististasi vastausta yksinkertaisimpaan siellä olleeseen asiaan tai muistat jonkun asiasi aivan väärin.
Et pysty enää keskittymään edes kahteen asiaan, vaan pyörit edestakasin niitä tehdessäsi ja ihmettelet kömpelöhköä toimintaasi. Kyseessä voi olla vain paha bugi, niin kuin meillä on tapana sanoa.
Se ei tee elämästäsi helppoa. Mutta koita kaikesta huolimatta muistaa yrittää eteenpäin...

mopoauto jope