Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Pyöräilijöillä musta vuosi: Eniten liikennekuolemia viiteen vuoteen

Pyöräilijät ja jalankulkijat elävät nyt vuoden vaarallisinta aikaa. Tilastojen mukaan eniten liikennekuolemia sattuu heille alkuvuonna.

sirpa repo

Polkupyöräonnettomuuksien kuolintapaukset kasvoivat viime vuonna viidellä hengellä. Kahdenkymmenenkahdeksan kuolinonnettomuuden luku on suurempi kuin viimeiseen viiteen vuoteen.

Liikenneonnettomuuksien kehitys oli vuonna 2014 kaksisuuntaista. Moottoriajoneuvojen kuolemaan johtaneiden onnettomuuksien määrä väheni 17 prosentilla, kun taas kevyen liikenteen kuolinonnettomuudet lisääntyivät parilla hengellä.

Yhteensä liikennekuolemia oli 241, joista kevyen liikenteen kuolinonnettomuuksia oli 58.

Meneillään oleva aika on etenkin kävelijöille ja pyöräilijöille vaarallista. Suurin osa kevyen liikenteen onnettomuuksista tapahtuu alkuvuodesta.

Kevyen liikenteen onnettomuuksissa kolareiden aiheuttajana on noin puolessa tapauksista moottoriajoneuvon kuljettaja ja puolessa itse kevyen liikenteen kulkija.

Liikennevakuutuskeskuksen yhteyspäällikkö Tapio Koisaari suosittaa liikenteessä olevia huolellisuuteen ja kehottaa kevyen liikenteen kulkijoita heijastimen käyttöön.

Koisaari arvioi, että moottiajoneuvokuolemat vähenevät entistä parempien ajonvakautusjärjestelmien ansiosta. Henkilöautojen suistumiset vähenivät yli kahdellakymmenellä prosentilla.

Mopo- ja moottoripyöräonnettomuuksien tilanne puolestaan pysyi ennallaan. Koisaari huomauttaa, että suojattomien ajoneuvojen turvallisuus ei parane samoin kuin esimerkiksi autoilla. Autoilijoiden turvallisuutta parantaa entistä kehittyneempi koritekniikka.

 

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu