Paikalliset

Mineraalimeikki on myrkytön vaihtoehto – tältä se näyttää kasvoilla

Kosmetologi Anne-Mari Mustonen pyöritteli miellyttäväntuntuista sutiaan aikansa taidokkaasti ympäriinsä, ja tulosta alkoi tulla. Meikkivoiteena käytettiin Freja-värisävyä.

Lotta Åberg

Kun kosmetologi Anne-Mari Mustonen teki jokin aika sitten IDUN Minerals -mineraalimeikkauksia ilmaiseksi kaikille halukkaille, hänen varauslistansa oli täynnä; mineraalimeikkisarja näyttää kiinnostavan.

IDUN Minerals on Ruotsin eniten myyty mineraalimeikkisarja.

– Meikkisarja sopii kaikille ihotyypeille, esimerkiksi kuivalle iholle, atooppiselle iholle ja rasvaiselle, tulehtuneelle iholle. On tullut sellaista kommenttia, että ihanaa kun on tullut tällainen meikkisarja, Mustonen kertoo.

Sarjaan kuuluu meikkivoide, puuteri, peiteväri, poskipuna, maapuuteri, huulikiilto sekä luomi- ja ripsivärejä. Valittavana on myös sarjaan kuuluvia meikkisiveltimiä sekä niille tarkoitettua puhdistusainetta.

– OTämä on 100-prosenttisesti myrkytön ja allergiatestattu.

– IDUN Minerals lanseerattiin huhtikuussa 2011. Se on kehitetty läheisessä yhteistyössä dosentti Marie Lodénin kanssa, jolla on pitkäaikainen historia ihonhoitoalalta, kosmetologi Anne-Mari Mustonen kertoo.

Mitä ainesosia trendikäs mineraalimeikki pitää sisällään?

– IDUN Minerals sisältää hoitavia mineraaleja, muun muassa sinkkiä, joka on antibakteerinen, estää tulehduksia ja vähentää ihoärsytystä. Titaanioksidia, jota käytetään muun muassa valkoisena pigmenttinä, ja joka on vahva ja luonnollinen UV-suojatekijä SPF15, Mustonen kertoo.

– Hoitavien ja suojaavien ominaisuuksiensa ansiosta se on ihanteellinen iho-ongelmista kärsiville muun muassa atooppiselle iholle, couperosalle tai rasvaiselle/epäpuhtaalle iholle. Sarjassa on käytetty 100-prosenttisesti korkeapuhdistettuja mineraaleja. Perustuotteet eivät sisällä talkkia, ei öljyä, ei silikoneja, ei parfyymejä, ei vismuttia, ei säilöntäaineita. Meikit on myös allergiatestattu.

Tuotteen paukkaus ja purkit ovat esteettisesti miellyttävän näköisiä. Ne on luonut italialainen taiteilija ja suunnittelija Patrizia Gucci, maailmankuulun muotimerkki GUCCI:n luojan pojantytär.

IDUN Mineralsin myyntipisteitä on tällä hetkellä vajaa 30 ympäri Suomen, ja tuotteen saatavuus laajenee koko ajan uusilla myyntipisteillä. Ruotsista sarjaa saa jo yli 400 apteekista.

– IDUN Minerals on Apoteket AB:n parhaiten myyty kosmetiikkamerkki sen kaikissa toimipisteissä, Mustonen kertoo.

Miksi itse kosmetologina pidät IDUN-sarjasta?

– Minulle on tärkeää, että meikeissä on hoitavat ja suojaavat ominaisuudet. Meikistä saa kauniin luonnollisen lopputuloksen, joka kestää hyvännäköisenä koko päivän. Hyvät pigmenttirikkaat värit, ja kauniit värisävyt meikintekoon. Ja tietysti hinta-laatu -suhde on kohdillaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu