Paikallisurheilu

FC Honka pyrkii kahdessa vuodessa takaisin liigaan

URHEILU Espoossa on asetettu kovat tavoitteet. FC Honka aikoo pelata Kakkosessa vain yhden kauden ja sen jälkeen kauden Ykkösessä.

Kakkosen ja A-ikäluokan pelaajat ovat harjoitelleet yhdessä normaalisti.

Sirpa Repo

Kun espoolaisjoukkue ei enää tällä kaudella pelaa Veikkausliigassa, täytyy katsojien tyytyä Kakkosen peleihin. Kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla pelaa FC Esport Honka.

FC Honka ry siirsi sarjapaikan hallinnoinnin Esportille toistaiseksi voimassa olevalla sopimuksella.

Jatkossa espoolainen liikuntapalveluyritys vastaa joukkueesta.

– Joukkueen pyörittäminen on heidän vastuullaan. He kokoavat joukkueen, palkkaavat valmentajat ja antavat resurssit sen toiminnalle, selvittää yhdistyksen puheenjohtaja Harri Pellikka .

Systeemi on sama kuin menneinä vuosina Pallohonka Oy:n kanssa. Silloin joukkue tosin pelasi Veikkausliigassa.

– Tiivistämme yhteistyötä miesten edustusjoukkueen ja juniorijoukkueiden kanssa. Kakkosen miehiä tullaan näkemään esimerkiksi juniorien harjoituksissa. Haluamme yhteisöllisempää toimintaa kuin millaista on ollut viime vuosina edustusjoukkueen kanssa.

Pellikka iloitsee siitä, että Hongan kannattajaryhmä HK05 on ilmoittanut olevansa tukemassa, kun rakennetaan uutta nousua espoolaiselle jalkapalloilulle.

Tavoitteena on, että joukkue nousee Ykköseen jo kaudeksi 2016. Sieltä pyritään nousemaan korkeimmalle sarjatasolle vuodeksi 2017.

– Tahti on kova, mutta joukkueella on hyvin kilpailukykyinen budjetti. Loppu on sitten pelaajista ja valmentajista kiinni.

Selvää on se, että viimeksi Kakkosessa pelanneeseen joukkueeseen on saatava vahvistuksia.

Palloliiton sarjassa miesten edustusjoukkue pelaa nimellä FC Honka ja perinteisissä Hongan väreissä. Pellikan mukaan joukkue esiintyy Tapiolan urheilupuiston nurmella, jossa pelaa myös seuran naisten liigajoukkue.

Esportin puolelta seuran kanssa uusista askelmerkeistä neuvotellut Esportin projektinjohtaja Hexi Arteva kertoo valmennuskuvioiden olevan loppusuoralla. Mitään nimiä hän ei suostu kuitenkaan vahvistamaan ennen kuin nimet ovat papereissa.

Julkisuudessa esillä valmentajiksi ovat olleet ainakin Juho Rantala ja FC Hongan entinen kapteeni Sampo Koskinen .

Toista espoolaisjoukkuetta ei tänä vuonna nähdä Kakkosessa. Läntisessä lohkossa pelaa GrIFK-Fotboll. FC Honka pelaa eteläisessä lohkossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu