Paikallisurheilu

Moottoripyörämestari Toni Eriksson rukkaa autoja Espoossa

Toni Eriksson kertoo tarvitsevansa ajamiseensa lisää röyhkeyttä ja aggressiivisuutta.

Vesa Koivunen

Motocross- ja endurokuljettaja Toni Eriksson sai viikonloppuna kauden viidennen Suomen mestaruutensa. Sillä lukemalla hän on tietääkseen tehnyt offroad-kuskien Suomen ennätyksen.

– Viides mestaruus, on se ihan älytöntä, luonnehtii Eriksson motocrossin MX1-luokan ja kerhojoukkueiden, enduron A3-luokan, cross countryn ja supercrossin voiton vienyt mies.

riksson työskentelee autonasentajana Espoon Metroautossa. 27-vuotias Eriksson tietää, että se hidastaa hänen uraansa.

– Tavoitteeni ja unelmani on, että pääsisin ammattilaiseksi tai puoliammattilaiseksi. Sponsoreita on vaikea saada. Heiltä saatavat rahat menevät urheiluun ja päivätyöllä elätän itseni.

– Jos saisi Suomesta taustatiimin ja lähtisi yksityistiiminä maailmalle, miettii mies.

Kilpaa hän on ajanut 12-vuotiaasta. Puolen vuoden taukoja ovat tuoneet vain loukkaantumiset. Jalkapöytä ja sääriluu ovat murtuneet ja muutakin Erikssonin mukaan pientä on sattunut.

Tikkurilalainen kokee selvinneensä silti ”vähällä rempalla”. Hän kertoo, että jalkapalloa pelanneiden kaverien kropat ovat huonommassa kunnossa kuin hänen.

Omien lajiensa hän sanoo olevan monipuolisia. Niissä ei pärjätä, jos peruskunto ja reaktiokyvyt eivät ole kunnossa. On myös kehitettävä erilaisia ajotapoja. Pyörän päälle ei vain istuta ja pistetä menemään.

– Motocross on tosi fyysistä urheilua. Moni hyväkuntoinenkaan ei jaksa ajaa useampaa kierrosta.

Ajosilmääkin tarvitaan. On havainnoitava maastoa ja sitä missä muut menevät.

– Pelkään vauhtia. En halua edes lentokentällä ajaa 150 kilometriä tunnissa. Motocrossissa menen satasta, eikä se tunnu missään, vaikka siinä on monttua ja mäkeä. Minulle on pienestä pojasta lähtien taottu päähän, miten siinä tulee ajaa.

Eriksson myöntää päättymässä olevan kauden olleen tosi raskas. Kilpailuja on riittänyt joka viikonlopulle ja arkisin on pitänyt hoitaa normaali päivätyö.

Jos on virtaa, on hän herännyt aamulla puoli viisi mennäkseen salille. Töissä hän on tavalliset kahdeksan tuntia. Sitten joko ajamaan tai lenkille.

– Ajoa treenaan kolmesta neljään kertaan viikossa. Jos on viikonloppuna kisat, voin ajaa vain kaksi kertaa, jotta ehdin palautua.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu