Paikalliset

Mediahitiksi noussut pöllö sai lämmön espoolaisesta kainalosta – katso kuvat

Tuusulanjärvestä viikonloppuna pelastettu kylmettynyt hiiripöllö sai lämpimän turvapaikan espoolaisen Antti Kallion takin alta.

Pirita Kallio

Tuusulanjärvestä viime viikonloppuna pelastetusta hiiripöllöstä on tullut mediahitti ulkomaita myöten.

Muun muassa brittimediaan yltäneessä sympaattisessa tarinassa on myös espoolainen sivujuonne, sillä pöllö sai lämpimän turvapaikan järven rannalla sattumoisin olleen espoolaisen Antti Kallion takin alta.

Pöllön poimi vedestä viime sunnuntaina melontamatkalla ollut Pentti Taskinen. Hän löysi linnun pahoin kylmettyneenä sumun keskeltä ja antoi sille kyydin Halosenniemeen kajakkinsa päällä.

Rannalla linnun poimi tiukkaan mutta hellään otteeseensa kulttuurimatkalla Halosenniemessä ollut Kallio. Tapauksen ikuisti kamerallaan Kallion vaimo Pirita.

Se oli kaikkinensa sympaattinen kokemus. ”

– Se oli kaikkinensa sympaattinen kokemus. Kajakkeineen rantaan tullut Taskinen pyysi minulta apua. Poimin pöllön tiukasti paidan ja takkini väliin ja pidin sitä siinä noin tunnin verran, Kallio kertaa.

Rannalta seurue hakeutui Halosenniemen museoon, jossa pelastusoperaatioon osallistuivat myös museossa oppaana toiminut Jenni Forssén sekä paikalle hälytettylintuharrastaja Jouko Olkio.

– Kun huomasin, että pöllö oli lopettanut tärisemästä ja lämmitti jo enemmän minua kuin minä sitä, laitoimme sen pahvilaatikkoon takan viereen, Antti Kallio kertoo.

Museosta pöllö matkasi vielä Forssénin mukana tämän kotiin. Lopulta lintu vapautettiin hyvävoimaisena luontoon.

Pöllön tarina alkoi levitä, kun Keski-Uusimaa teki siitä jutun tiistaina.

Ilman Pentti Taskisen ottamaa hellyttävää kuvaa pöllöstä makaamassa kajakin keulassa jutun suosio olisi luultavasti ollut paljon vähäisempi.

– Tästä on tullut minulle paljon kivaa palautetta. Jopa minulle ennestään tuntemattomat ihmiset ovat ottaneet yhteyttä ja kiittäneet pöllön pelastamisesta, Taskinen sanoi Keski-Uusimaalle.

Myös Antti Kallio on saanut paljon huomiota.

– Erityisen kiitoksen haluan sanoa Pentti Taskiselle. Hän on todellinen luontomies.

Tarina saa todennäköisesti myös jatkoa. Taitelijana työskentelevä Forssén aikoo käyttää nimittäin saamaansa inspiraatiota töissään.

– Hiiripöllö näkyy aivan varmasti jossain taulussani, Forssén sanoi Keski-Uusimaalle.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu