Miesten kätköistä paljastui jättisaalis – poliisi iski ajoissa

Poliisi sai takavarikkoon kymmenien tuhansien eurojen saaliin.

Kuvituskuva

Uuttamaata piinanneiden perämoottorivarkaiden kätköistä on löytynyt kaikkiaan 12 anastetuksi epäiltyä perämoottoria ja moottorin osia. Poliisi on saanut haltuunsa myös tammikuun lopussa siuntiolaisesta veneliikkeestä anastetun uuden 90 hevosvoimaisen perämoottori. Pelkästään sen arvo on yli 11 000 euroa.

Itä- ja Länsi-Uudenmaan poliisilaitokset tekivät kätkön etsinnässä yhteisoperaation Helsingin ja Keravan alueella keskiviikkona. Operaation tuloksena poliisi otti kiinni Keravalla teollisuusalueella pakettiautolla liikkuneet kolme virolaismiestä.

Länsi-Uudenmaan poliisilaitos on tehostanut ulkomailta tulevan rikollisuuden torjuntaa ja havainnut, että rikosten tekeminen on muuttunut entistä ammattimaisemmaksi. Myös entistä arvokkaammat perämoottorit päätyvät rikollisten käsiin.

Poliisi on paljastanut useita vastaavantyyppisiä juttuja viime aikoina.

Kasvu on huolestuttava, sillä rikoksilla aiheutetaan yrityksille, ihmisille ja vakuutusyhtiöille aiempaa suurempia vahinkoja.

Epäiltyjä miehiä esitetään vangittavaksi Espoon käräjäoikeudessa perjantaina. Rikosnimike on esitutkinnan tässä vaiheessa törkeä kätkemisrikos, jossa anastetuksi epäillyn omaisuuden arvo on useita kymmeniä tuhansia euroja.

Moottorien alkurikoksien ja anastuspaikkojen selvitteleminen on kesken.