Paikalliset

Lautakunta lyö jarruja sairaalayhteistyölle

Liian suuri vai ei? Espoossa kinataan nyt, onko Jorviin rakennettavassa Espoon sairaalassa liikaa paikkoja vai ei.

Klaus Nurmi

Espoon sosiaali- ja terveyslautakunta edellyttää tarkempia selvityksiä sairaalapaikkojen omasta tarpeesta ennen mahdollista yhteistyötä Kauniaisten ja Kirkkonummen kanssa.

– On outoa, että perusturvajohtaja on väittänyt Espooseen syntyvän uuden sairaalan myötä liikaa sairaalapaikkoja, vaikkei vielä ole edes tehty kunnollista arviota paikkatarpeesta, sosiaali- ja terveyslautakunnan puheenjohtaja Johanna Värmälä (sd.) kummeksuu.

Espoon sosiaali -ja terveystoimen virkamiesjohto on käynyt Kirkkonummen ja Kauniaisten kanssa neuvotteluja sairaalayhteistyöstä, jossa kaupunki myisi vuodeosastopaikkoja naapureilleen Jorviin valmistuvasta Espoon sairaalasta.

Sairaalaan on rakenteilla 255 kuntoutuksen sairaansijaa. Lisäksi Hyksin Jorvin sairaalan uuteen päivystyssiipeen on Espoolle tulossa 24-paikkainen akuuttigeriatrian päivystysosasto.

Uusimmissa virkamiesarvioissa on laskettu, että paikkoja olisi ikääntyvän espoolaisväestön tarpeisiin nähden tulossa liian paljon.

Nyt vastaavia paikkoja Espoolla on Puolarmetsässä ja Jorvin sairaalassa 218.

Kirkkonummelle suunnitellaan uutta terveyskeskusta. Kunnanhallitus ehti jo esittää, että keskus rakennettaisiin ilman vuodeosastopaikkoja ja kunta ostaisi 40 sairaalapaikkaa tulevasta Espoon sairaalasta. Kirkkonummen valtuusto jätti asian viime kokouksessaan pöydälle.

Espoossa lautakunta päätyi odottamaan virkajohdolta lisää selvityksiä paikkojen tarpeesta ennen päätöstä sairaalayhteistyöstä. Lisälaskelmia on luvassa ennen kesää.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu