Paikallisurheilu

SM-hiihtojen kisaisäntä Niklas Colliander jätti urheilu-uran taakseen

Niklas Colliander kuvailee SM-hiihtojen järjestämistä isoksi vantaalaiseksi rypistykseksi.

Sirpa Repo

Viime kauden aikana Niklas Colliander mietti, että jatkaa uraansa hiihtäjänä 40-vuotiaaksi asti, jos pystyy elättämään sillä itsensä.

Nyt hän on entinen maajoukkuehiihtäjä. Reilu vuosi sitten hän tuupertui ladulle sydämen rytmihäiriön kaatamana. Mies vietiin kisapaikalta sairaalaan ambulanssilla.

Julkisuuteen tästä ei kerrottu. Collianderia ei valittu viime talven MM-kisoihin, jonka jälkeen Vantaan Hiihtoseuraa koko ikänsä edustanut mies ilmoitti siirtyvänsä pitkille matkoille.

– Loppukauden yritin kilpailla, mutta sydänvaiva iski välillä. Sydäntäni tutkittiin, mutta siitä ei löytynyt mitään rakenteellista vikaa.

– Jotta voi hiihtää tosissaan kilpaa, on kaiken oltava kunnossa. Fysiikan ja henkisen puolen. Omasta olosta ei saa olla minkäänlaista epävarmuutta.

Colliander kertoo joutuneensa päättämään 28-vuotiaana, että lopettaa uransa hiihtäjänä. Hän myöntää, että kärsi välillä uransa aikana motivaation puutteesta. Myös uran aikana sattuneet tapaturmat olivat nakertaneet miestä.

– Päätin lopettaa, en joutunut lopettamaan, korostaa hakunilalainen.

Tehtyään päätöksen viime keväänä mies heräsi seuraavana aamuna yrittäjänä.

– Tavoitteet olivat heti selvillä. Jatkan isäni Vuokattiin perustamaa liiketoimintaa, jossa tehdään kaikkea juotavaa ja syötävää, mitä kotimaisista marjoista voi tehdä.

Urheilijana elämä oli rankkaa, mutta niin on nykyäänkin, tosin täysin eri tavalla. Esimerkiksi nukkuminen ja syöminen on ollut epäsäännöllistä, hiihtäjänä elämä oli niiltä osin erittäin tarkkaa.

– En missään nimessä kadu hiihtouraani, vaikka minulla on nyt vanhan miehen polvet, nilkat ja kyynärpäät. Urheilu-ura oli melkoinen korkeakoulu.

Colliander miettii kokeneensa urallaan monia hienoja hetkiä. Niitä ovat olleet muiden muassa maailmancupin kisat, joissa kahdeksas sija oli paras saavutus.

VHS:n mies ei epäröinyt hetkeäkään , kun häntä kysyttiin SM-hiihtojen kisaisännäksi. Hän lupaa olla kaikkien käytettävissä 17.–19. tammikuuta Hakunilassa.

– Suurimmat tunteet voi kokea paikan päällä. Kannattaa mennä metsään ladun varteen. SM-kisoissa näkee läheltä hyviä hiihtäjiä, vinkkaa isäntä.

www.smvantaa.fi

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu