Paikalliset

Maria Jungner oli laiskin valtuuston kokouksissa kävijä

Demarien Maria Jungner ehti työ- ja muilta kiireiltään istumaan alusta loppuun viime vuonna vain kaksi Espoon kaupunginvaltuuston kokousta.

Päivi Tuovinen

Toista kauttaan Espoon kaupunginvaltuustossa oleva tv-kuuluttaja Maria Jungner (sd) istui viime vuonna vain kaksi valtuuston kokousta alusta loppuun.

Espoon kaupungin sivuilla julkaistun valtuutettujen poissaolotilaston mukaan valtuusto kokoontui viime vuonna 12 kertaa. Jungner oli kokonaan poissa kuudesta kokouksesta. Neljään hän tuli yli puoli tuntia myöhässä tai poistui kesken kokouksen.

Jungner voitti poissaolotilastossa kakkoseksi tulleen kokoomuksen Tuija Kalpalan täpärästi, sillä Kalpala oli kokonaan poissa niin ikään kuudesta kokouksesta. Kolmessaa kokouksessa Kalpala istui vain osan aikaa.

Kolmanneksi eniten poissaoloja kertyi keskustan Mikko Hintsalalle. Myös hän oli poissa kokonaan kuudesta kokouksesta.

Ensimmäisen kauden valtuutetuista eniten poissaoloja kertyi vihreiden Katja Lahdelle. Tuotantoyhtiö Tarinatalon tuottajana toimiva Lahti oli kokonaan poissa neljästä, ja osittain pois yhdestä valtuuston kokouksesta.

Kansanedustajana toimivista valtuutetuista poissaoloja oli eniten, neljä kokonaista ja yksi osittainen kokous, Rkp:n Christina Gestrinillä.

Kansanedustaja Sanna Lauslahdella (kok) näyttää olleen aikataulujen kanssa tiukkaa, sillä hän tuli peräti seitsemään kokoukseen joko myöhässä tai lähti pois kesken. Kokonaan väliin jäi kuitenkin vain yksi istunto valtuustotalolla.

Aikatauluongelmista kärsi myös edellisellä valtuustokaudella kaupunginhallitustakin osan aikaa johtanut Saija Äikäs (kok). Kokonaan väliin jäi kolme kokousta, ja peräti viidessä kokouksessa hän oli vain osan aikaa.

Puolustusministerinä toimiva Rkp:n puheenjohtaja Carl Haglund sen sijaan ehti osallistumaan, ainakin osittain kaikkiin viime vuoden valtuuston kokouksiin.

Täydellinen luettelo Espoon valtuuston poissaoloista viime vuodelta löytyy kaupungin verkkosivuilta.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu