Paikalliset

Puissa kiipeilystä tuli buumi – useita puistoja avautumassa pääkaupunkiseudulle

SEIKKAILUPUISTO Leppävaarassa liikutaan ensi kesänä korkeuksissa.

Jos metsään haluat mennä nyt, voit valita myös liikkumisen puiden latvojen korkeudessa. Leppävaaraan avattavan Huipun yrittäjät Jari Saarhelo (takana) ja Teemu Puskala ovat kokeneita seikkailijoita. He uskovat, että Suomen markkinoille sopii vielä monta uutta seikkailupuistoa.

Päivi Tuovinen

Seikkailijat älköön vaivautuko, on lause, joka ei sovi jatkossa kuvaamaan pääkaupunkiseudun ohjelmatarjontaa.

Seikkailupuistot, joissa pidetään hauskaa liikkumalla kiipeilyvaljaiden varassa, ovat rantautumassa muualta Euroopasta pääkaupunkiseudulle ja koko Suomeen.

Toukokuussa valmistuu seikkailupuisto Huippu Leppävaaran urheilupuiston kupeeseen ja seikkailupuisto Zippy Helsingin Taliin. Uusien puistojen lisäksi itsensä voi haastaa viime kesästä asti toimineessa Korkee-seikkailupuistossa Mustikkamaalla Helsingissä.

Ratojen vaikeusasteet merkitään värein kuten laskettelurinteet.”

 

 

Buumi koskettaa koko maata. Vuonna 2014 Suomeen avattiin kuusi uutta seikkailupuistoa.

 

– Jos kaikki vireillä olevat suunnitelmat toteutuvat, tämän vuoden lopussa Suomessa on 23 seikkailupuistoa, summaa Huipun Teemu Puskala .

Korkeen toimitusjohtaja Mikko Saavalainen korostaa, että seikkailupuisto on muutakin kuin lasten leikkiä. Korkeessa on neljän eri tason ratoja.

– Ratojen vaikeusasteet merkitään värein kuten laskettelurinteet. Tänä kesänä Korkeessa avataan vaikein eli mustan tason tehtävärata.

Seikkaillessa pääsee kokemaan itsensä ylittämisen tunteita. Saavalainen tietää, että useimpia radalle meno jännittää – oli kyse sitten lapsista tai aikuisista.

– Tehtävien suorittaminen puistoissa on sosiaalista kanssakäymistä, harva tulee niihin yksin. Puistossa voi päästä myös tsemppaamaan arastelevaa kaveria tai perheenjäsentä, listaa Puskala.

Saavalainen pitää hyvänä myös sitä, että seikkailupuistot vievät lapset ja aikuiset edes joksikin aikaa pois tietokoneiden ja älypuhelinten äärestä.

Seikkailupuistoissa ei oteta aikaa tai lasketa pisteitä. Jokainen voittaa vain itsensä. Se saattaa osaltaan selittää puistobuumia, pohtii seikkailupuisto Zippyn Heidi Mikkonen .

– Seikkaileminen on ulkoilua, jossa kehittyy motoriikka ja oman kehon hallinta. Radoilla saa lisäksi luontoelämyksiä ja pääsee pois kaikesta hälinästä.

Mikkonen kuvaa kuinka puistossa tulee liikuttua huomaamatta.

– Seuraavana aamuna sitten ihmettelet, että miksi vatsalihakset ovat niin kipeinä.

Yrittäjät vakuuttavat , että seikkailupuistoissa turvallisuusasioihin on kiinnitetty paljon huomiota. Se on tärkeää, sillä seikkailualueet levittyvät laajalle ja niissä liikutaan korkealla.

Leppävaaran urheilupuiston vieressä sijaitsevan Huipun alue on vuokrattu Espoon kaupungilta. Zippyn ja Korkeen maa-alueet ovat vuokralla Helsingin kaupungilta.

Hauskaa korkeuksissa

Huippu-seikkailupuisto sijaitsee Leppävaarassa, Korkee Mustikkamaalla ja Zippy Talissa.

Liput seikkailupuistoon maksavat noin kaksikymmentä euroa.

Puistoissa on erilaisia ratoja ja tehtäviä eri ikäisille ja eri kuntoisille. Zippyssä on myös lastenmaa.

www.suomenseikkailupuistot.fi, www.seikkailupuistohuippu.fi, www.korkee.fi, www.zippy.fi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Puihin nouseva seikkailupuisto vie jopa 18 metrin korkeuteen7.11.2014 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu