Puheenaihe

Dosentti jyrähtää: "Persut maksavat Suomelle 100 miljardia euroa"

Perussuomalaiset maksavat dosentti Panu Raatikaisen ärhäköiden laskelmien mukaan Suomelle jopa sata miljardia euroa.

Heli Koivuniemi

Perussuomalaisten vastikään julkaisema tutkimus maahanmuuton kustannuksista on saanut Helsingin yliopiston dosentin Panu Raatikaisen nousemaan räväkästi barrikadeille. Teoreettisen filosofian dosentti Raatikainen laskee, että perussuomalaiset ovat itse aiheuttaneet suomalaiselle yhteiskunnalle miljardien tappiot.

– Tein vastaavalla heidän metodologiallaan tutkimuksen siitä, kuinka paljon persut vähintään maksavat yhteiskunnalle, kertoo Raatikainen Facebook-sivullaan.

– Jokaisen persun terveydenhoito ja koulutus on jo tämän 18 ikävuoteen mennessä tullut maksamaan yhteiskunnalle noin 200 000 euroa.

Summa ei kuitenkaan alkuunkaan riitä Raatikaiselle, sillä hän jatkaa aiheen käsittelyä.

– Koska äänestyskäyttäytymisen perusteella persuksi tunnustautuu noin puoli miljoonaa suomalaista, tämä tarkoittaa, että persut ovat tulleet maksamaan Suomelle vähintään 100 miljardia euroa. Todennäköisesti he aiheuttavat vielä aikuisiällä mittaamattoman paljon lisää kustannuksia yhteiskunnalle, pamauttaa dosentti.

Raatikainen muistuttaa, että jo ensiksi mainitulla summalla Suomi olisi voinut maksaa koko valtionvelan pois.

– Pieniä ovat esimerkiksi maahanmuuton oletetut kustannukset verrattuna siihen loveen, jonka persut valtion kassaan aiheuttavat. Sen maksamme me, siis tavalliset rehelliset veronmaksajat, Raatikainen kepittää.

Hänen mukaansa perussuomalaiset eivät kotoudu suomalaiseen yhteiskuntaan.

– Nykyajan Suomi on kansainvälinen tietoyhteiskunta, mutta persut kuitenkin elävän jossain 1950-luvun Suomi-filmien tai Paulig-kahvin ja Elovena-kaurapuuron vanhojen mainosten kuvitelmamaailmassa. Siinä maailmassa elämä on pelkkää heinäntekoa ja tukinuittoa.

Raatikainen arvioi, että kulttuurierot persujen ja muiden suomalaisten välillä ovat liian suuret.

– Lähetettäköön persut siis takaisin sinne mistä ovat tulleetkin – peräkammareihin, keskikaljabaareihin, rannoille tai mistä ikinä Kajaanista he ovatkaan tulleet. Ainakaan Arkadianmäelle he eivät todistetusti sopeudu, dosentti päättää kommenttinsa.

Raatikainen on itse Vasemmistoliiton jäsen.

Lisäys kello 19: Lisätty Raatikaisen puoluekanta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Perussuomalaiset: Työikäisten maahanmuutosta 700 miljoonan kulut Suomelle2.4.2015 10.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu