Paikallisurheilu

76-vuotias liikemies Färid Ainetdin ottaa jalkapallon tosissaan

URHEILU Färid Ainetdin on pulassa, jos FC Honka ja VPS ovat liigassa vastakkain. Hän on vaasalaisseuran kova kannattaja.

–Minulla on paloa tähän työhön, mutta realiteetit on otettava huomioon. Fiksua olisi jättää Kakkonen taakse aika nopeasti. Kun lähdemme mukaan urheiluun, teemme sen vakavalla mielellä, selvittää Färid Ainetdin.

Johanna Erjonsalo

Espoolainen edustusjalkapalloilu pääsee kentälle miesten puolella maamme kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. FC Honka ry irtisanoi liigaa pelanneen joukkueen taustayhtiön Pallohonka Oy:n kanssa tekemänsä sarjapaikan hallinnointisopimuksen viime syksynä.

– Emohonka otti meihin yhteyttä ja me olimme valmiit ottamaan haltuumme sarjapaikan. Palloliitto vaati meitä ottamaan vastattavaksemme jopa miljoonaan euroon yltävät Pallohonka Oy:n velvoitteet, kertaa itseään liikunnan toimijaksi kuvaileva Esportin omistaja Färid Ainetdin .

Me emme isottele.”

 

 

– Sitä emme voineet hyväksyä. Asiallisia velkoja, jotka liittyvät kilpailutoimintaan, oli kuitenkin korkeintaan 300 000 euroa. Sen verran olisimme voineet maksaa, Ainetdin jatkaa.

 

Espoosta ei tämän seurauksena ole joukkuetta Veikkausliigassa.

Esportin ja FC Honka ry:n yhteistyöstä sovittiin Kakkosessa pelaavan joukkueen tasolla. Sen toiminnasta vastaa itsenäisesti Esport Honka Oy, jossa puumerkkiä käyttää Ainetdin. Hexi Arteva , joka on osallistunut valmentajien ja pelaajien pestaukseen, on urheilutoimenjohtaja.

– Meillä on jalat maassa ja sydän sykkii tälle lajille. Olemme nöyriä, emme isottele. Tulot ja menot on saatava kohdilleen, koska koko ajan ei voi tehdä tappiota, järkeilee 76-vuotias liikemies.

Hän korostaa, ettei hänen imagonsa kaipaa esillä olemista. Hän on mieluummin taustalla ja toivoo, että espoolaiset kokisivat paikallisen jalkapallon nousun kannattamisen arvoiseksi asiaksi.

– Tämä on uusi alku puhtaalta pöydältä. Tämä on yhteinen asia, tulkaa jeesaamaan. Yhteisöllisyyttä luodaan sillä, että pelaajat näkyvät muuallakin kuin pelikentällä. He käyvät esimerkiksi junnujen harjoituksissa tai puhumassa kouluilla.

– Tavoitteemme on nousu liigaan olympiadin sisällä. Jos joukkue ei nouse Ykköseen tämän kauden päätteeksi, on se ensi vuonna vahvempi, koska suurimmalla osalla on kahden vuoden sopimus.

Valmentajat ovat pitkälti valinneet joukkueen pelaajat. Ainetdin sanoo, ettei hänellä olisi siihen kompetenssia, mutta hänellä on viimeinen sana.

Vuodesta 1964 lähtien Tapiolassa asunut Ainetdin vakuuttaa, että joukkuetta kehitetään jatkossa espoolaisena joukkueena.

– Kehityskykyisille junioreille on tarjolla pelipaikkoja. Teemme heistä espoolaisia tähtiä.

Tapiolan urheilupuiston stadion riittää Ainetdinin mukaan hyvin Kakkosessa pelaavan joukkueen kotikentäksi, vaikka jäähallin puoleinen katsomo on purettu uuden tekonurmikentän tieltä.

FC Esport Honka

FC Honka ry:n Kakkosessa pelaava edustusjoukkue.

Sarjapaikkaa hallinnoi Esport Honka Oy, jonka hallituksen puheenjohtajana Färid Ainetdin.

Päävalmentaja Juho Rantala, kakkosvalmentaja ja joukkueenjohtaja Sampo Koskinen.

21 kenttäpelaajaa, kaksi maalivahtia, kapteeni Tommi Saarinen.

Kauden avauksen piti olla Tapiolan urheilupuiston nurmella perjantaina 24. huhtikuuta, mutta se siirtyy, koska kenttä ei ole vielä pelikunnossa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

FC Honka pyrkii kahdessa vuodessa takaisin liigaan23.1.2015 09.24
Pelaako liigassa ensi vuonna Esport Honka?5.12.2014 20.20
Pallohonka vaikenee – kiista lisenssistä eteni oikeuteen24.11.2014 15.30

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu