Paikalliset

Henry Aflecht asuu yksin tuhannen neliön luksushuvilassa Martinlaaksossa

JUHLAHUVILA Talossa on kuvattu muun muassa Mallikoulua.

Villa Grande on Henry Aflechtin koti. Hän toivoo, että kotia täyttäisi jonain päivänä myös perhe.

Päivi Tuovinen

Kolmikerroksinen, noin tuhannen neliön vaaleaksi rapattu omakotitalo seisoo hieman yli 2 000 neliömetrin tontilla. Päälle päin ei näe, että talo kätkee sisäänsä tavallisten asumistilojen lisäksi muun muassa karaokekellari-yökerhon ja kylpyläosaston.

Villa Grande Vantaan Martinlaaksossa ei olekaan ihan tavallinen talo. Se on vuokrattava juhlahuvila, jossa on kuvattu useita mainoksia ja tv-ohjelmia, kuten juuri nyt MTV3:lla esitettävää Mallikoulua.

Talossa ovat myös asuneet Idols 2013 -kilpailijat

– Kysyntää on enemmän kuin pystyn vuokraamaan. Olen aika valikoiva. Noin 70 prosentille kysyjistä vastaan ei, myöntää talon isäntä, yrittäjä Henry Aflecht , 42.

Valikoivuus johtuu lähinnä siitä, että juhlahuvila on myös Aflechtin koti.

– Talo ei kestäisi jääkiekkojoukkueen riehakkaita juhlia, enkä halua rasittaa naapureita melulla, Aflecht viittaa pihalla sijaitsevaan porealtaaseen ja grillipatioon.

Hän on asunut hulppeassa talossaan nelisen vuotta.

– Alun perin etsin kotia merenrannalta, mutta en löytänyt sopivaa puoleen vuoteen. Kun näin tämän, mietin, että kuka tarvitsee tuhat neliötä, hän hymähtää.

Rauhallinen sijainti Martinlaaksossa hyvien liikenneyhteyksien varrella viehätti kuitenkin helsinkiläissyntyistä Aflechtia ja hän teki talosta kaupat.

Uteluun ostohinnasta hän vastaa hyväntahtoisesti virnistäen. Jos joku haluaisi ostaa talon, se irtoaisi 2,38 miljoonalla eurolla.

On helppoa uskoa, kun Aflecht väittää, ettei hän välitä asuinpaikan imagosta, siitä millainen maine alueella on ulkopuolisten silmissä. Hän tuntee ihmisiä, joiden olisi kätevämpää asua Vantaalla, mutta imagosyistä he pysyvät Helsingissä, ökykaupunginosissa.

Aflecht remontoi 1989 valmistuneen Villa Grande itse. Hän repi kaiken, myös julkisivun punatiilet. Itse tekeminen oli selvää, sillä hän on kätevä käsistään ja korjaillut mopoja, moottoripyöriä ja autoja teinistä lähtien.

Talosta tuli juhlahuvila sattumalta, kun Aflechtin tutut kysyivät taloa muotikuvauksiin. Sen jälkeen sana levisi ja myös tv-tuotannot alkoivat kysellä tiloja.

– Yhtenä yönä tein nettisivut ja keksin nimen.

Yrittäjäperheen ainoa lapsi on aina ollut kova tekemään töitä. Vuosia hän uurasti kolmessa työpaikassa samaan aikaan. Hän on ollut muun muassa ravintolan portsarina, Spede Pasasen tuotantoyhtiössä moniosaajana sekä tuottanut ja juontanut tv-ohjelmia.

– Päätin 15-vuotiaana, että teen niin paljon töitä, että voin jäädä ”eläkkeelle” 40-vuotiaana.

Nyt se on mahdollista, mutta raha ei ole tuonut onnea rakkaudessa.

– Jos voisin vaihtaa nuoruuden työt perheeseen, niin tekisin sen. Ei olisi kannattanut tuhlata nuoruuttaan rahan hankkimiseen.

Villa Grande

Villa Grande on huvila, joka sijaitsee Martinlaakson Vihertiellä Vantaalla.

Talossa on käyttöpinta-alaa 860 neliötä, mutta kokonaisala noin tuhat neliötä.

Talo sopii 12–60 hengen juhliin ja siellä on muun muassa kaksi jättiscreeniä, karaokekellari-yökerho, editointihuone, sähköpiano, kuntosali ja sauna-spa sisäporealtaineen.

Talossa ovat asuneet Idols 2013 -kilpailijat ja siellä on kuvattu useita mainoksia ja tv-ohjelmia, kuten juuri nyt MTV3:lla esitettävää Mallikoulua.

Siellä pitävät juhliaan niin tv- ja levy-yhtiöt kuin tavalliset ihmiset häiden jatkoja ja syntymäpäiväkekkereitään.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu