Yle: Poliitikkojen usko länsimetron aikatauluun horjuu

Länsimetro on tuoreimman arvion mukaan valmistumassa vuoden 2016 syksyksi. Osa poliitikoista pelkää kuitenkin, että arvio osoittautuu optimistiseksi.

Päivi Tuovinen

HKL:n johtokunnassa istuvat poliitikot eivät usko, että Helsingin Ruoholahdesta Espoon Matinkylään rakennettava länsimetro saataisiin toimimaan syksyyn 2016 mennessä. Ylen uutisten tekemän kyselyn mukaan lähes puolet johtokunnan jäsenistä pelkää, ettei metroliikenne käynnisty ennen vuotta 2017.

Johtokunnan jäseniä huolettavat Ylen mukaan muun muassa metron automatisoinnin ja laituriovien ongelmat.

Länsimetron oli alun pitäen määrä aloittaa liikennöintinsä vuoden 2015 loppuun mennessä. Länsimetro Oy ja HKL:n johto ovat sittemmin lykänneet tavoiteaikataulua syksyyn 2016.

HKL:n johtokunnan puheenjohtaja, vihreiden Otso Kivekäs sanoo Ylelle, että vuoden 2016 syksy on hänen saamiensa tietojen mukaan yhä realistinen arvio.

Valmistumisaikataulun ohella poliitikkojen mielipiteitä jakaa arvio metron hinnasta. Uusimmaksi hinta-arvioksi on annettu vajaat miljardiin euroa, mutta hinta voi nousta yli miljardinkin.

Ylen mukaan osa HKL:n hohtokunnasta haluaisi myös selvittää, voisiko länsimetron laitureita sittenkin pidentää. Nykysuunnitelman mukaan Espooseen voidaan ajaa vain lyhennetyillä junilla.

Kivekäs katsoo, että laitureiden pidentäminen tulisi liian kalliiksi ja lykkäisi metrolinjan avaamista ainakin vuodella.

toimitus