Paikalliset

”Hymyttömiä lapsia lyödään moukarilla”  – Kolmen miljoonan riita repi Espoon valtuuston

Demarien Martti Hellström (sd) vertasi erityisluokkien opetukseen suunniteltuja leikkauksia moukarin iskuksi pienten erityisopetusta tarvitsevien lasten päähän.

Päivi Tuovinen

Riita kolmesta miljoonasta repi Espoon valtuuston kahtia, kun päätettävänä oli tämän vuoden talouden tasapainotuspaketti.

Vajaan neljän tunnin puheruletin jälkeen valtuusto päätti äänin 47–28 hyväksyä tälle vuodelle noin 23 miljoonan euron säästöt.

Hyväksytyn paketin takana olivat kokoomus, perussuomalaiset, Rkp ja keskusta.

Kolmea miljoonaa euron pienempiä leikkauksia esitti vähemmistöön jäänyt vihreiden, demarien, vasemmistoliiton ja kristillisdemokraattien punavihreä rintama.

Punavihreät vastusti muun muassa leikkauksia erityisluokkien jakotunneista ja maahanmuuttajaopetuksesta.

Martti Hellström (sd) vetosi tunteikkaasti muihin valtuutettuihin:

– Minä olen kohdannut pieniä erityisoppilaita. Kylmiä, hymyttömiä kasvoja. Näihin lapsiin ollaan nyt tekemässä 800 000 euron leikkaukset. Kaupungin budjetissa leikkaus on puoli promillea, mutta näille pienille jakotuntien poistaminen on moukarin isku.

Kymmenissä puheenvuoroissa väiteltiin siitä, miten suunnitellut leikkaukset näkyvät espoolaisten arjessa.

– Me emme käytännössä leikkaa nyt mitään, vaan rajoitamme kustannusten kasvua, väitti kaupunginhallituksen puheenjohtaja Ari Konttas (kok).

– Virkamiehet ovat virkavastuulla sanoneet, että kokoomuksen säästöpaketti merkitsee leikkauksia sosiaali- ja terveyspalveluissa ja opetuksessa, Maria Guzenina-Richardson (sd) vastasi.

Vihreiden Inka Hopsu esittikin vähennyksiä päivähoidon, terveyspalvelujen ja vanhusten palvelujen säästöihin.

Timo Soini (ps) kävi puhujapöntössä ilmoittamassa, että eläkeläisaterian hinnanalennus 6,10 euroon oli hinta sille, että perussuomalaisten ryhmä on neuvotellun 23 miljoonan säästöpaketin takana.

Valtuustoryhmät sopivat alkuillasta yksimielisesti, että Leo Hiltusen (ps/sit) ajama eläkeläisaterian hinnanalennus liitettiin osaksi säästöpakettia.

Puoluejohtajan paimennuksesta huolimatta Seppo Huhta (ps) äänesti neuvoteltua säästösopimusta vastaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu