Puheenaihe

Espoo aikoo vakiinnuttaa kohutun nuorisotilan toiminnan – "Ei ole lasten ja aikuisten treffipaikka"

Espoon liikunta- ja nuorisolautakunnan mukaan sateenkaarinuorisotilassa on puolen vuoden aikana käyty 874 kertaa. Tila avattiin marraskuussa 2014. Kuvituskuva.

Armi Suojanen

Espoo aikoo vakiinnuttaa sateenkaarinuorten tilan toiminnan osaksi nuorisopalveluita.

Espoon liikunta- ja nuorisolautakunta käsittelee sateenkaarinuorisotila Kirjavan vakiinnuttamista osaksi nuorisopalveluita kokouksessaan ensi torstaina.

Espoon keskuksessa sijaitsevan sateenkaarinuorisotilan toiminta alkoi marraskuussa 2014. Aloitteen sateenkaarinuorisotilan toiminnasta tekivät espoolaisnuoret, jotka kävivät ohjaajien kanssa tutustumassa sateenkaarinuorisotyöhön Ruotsissa kesällä 2014.

Sateenkaarinuoristotilasta ehti nousta pienimuotoinen kohu helmikuussa, kun kansanedustaja ja Vantaan kaupunginvaltuutettu Mika Niikko (ps.) ihmetteli sateenkaarinuorisotilan toimintaa Länsiväylän mielipidepalstalla.

– Miksi kaupunki haluaa saattaa 13-vuotiaat lapset ja 29-vuotiaat aikuiset yhteen ja kenen on vastuu, jos alaikäinen joutuu tilassa manipulaation kohteeksi tai homoseksuaaliseen suhteeseen yli puolet itseään vanhemman aikuisen kanssa? Niikko kirjoitti.

Espoon kaupunginvaltuutettu Saara Hyrkkö (vihr.) vastasi myöhemmin Niikon kritiikkiin samalla palstalla toteamalla, että nuorisotila ei ole senssipaikka.

– Sateenkaarinuorisotila ei ole aikuisten ja lasten treffipaikka vaan kohtaamispaikka, johon eri ikäiset nuoret ovat tervetulleita keskustelemaan ja viettämään aikaa toistensa ja vastuullisten ammattilaisten kanssa, Hyrkkö kirjoitti.

Liikunta- ja nuorisolautakunnan esityslistan mukaan nuorisotilassa on puolen vuoden aikana käyty kaikkiaan 874 kertaa. Kävijöistä suurin osa on ollut 17–21-vuotiaita, mutta tilassa on käynyt myös yläkoululaisia.

Lisäksi sateenkaarinuorisotilassa on järjestetty tapahtumia, joissa on esityslistan tietojen mukaan käynyt 515 nuorta.

Lisää aiheesta: 

Millaista on elää sateenkaarinuorena?24.1.2014 12.50
Tuore tutkimus: 70 prosenttia sateenkaarinuorista tullut kiusatuksi7.11.2013 14.39

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu