Paikalliset

"Raaden hammas" asunnoiksi – Fortumille ennätyksellinen toimistotorni

Fortumin tornitalo aiotaan remontoida asuinkäyttöön sekä liikehuoneistoiksi. Viereinen matalampi rakennus pysyy toimistokäytössä.

Päivi Tuovinen

Energiayhtiö Fortum haluaa muuttaa toimistotorninsa Espoon Keilaniemessä asuin- ja liikekäyttöön. Samalla yhtiö suunnittelee rakentavansa Keilaniemeen uuden yli sata metriä korkean toimistotornin, josta tulisi Suomen korkein toimistorakennus.

Keilaniemen alueelle on suunnitteilla lisäksi toinenkin korkea asuinrakennus nykyisen Fortumin tornin viereen. Tällä hetkellä alue on ollut vain toimistokäytössä.

Uudesta tornista tulisi Suomen korkein toimistorakennus.

Legendaarisen entisen Neste-johtajan mukaan ”Raaden hampaaksi” nimetty Fortumin tornitalo vaatii laajan peruskorjauksen. Toimistokäyttöön rakennusta ei ole yhtiön mukaan järkevä remontoida, koska taloon ei voida tehdä uudenaikaisia joustavia tiloja.

Suunnitelmissa onkin muuttaa vuonna 1976 valmistunut torni asuintaloksi sekä kaupalliseen liikekäyttöön. Kiinteistön alakerroksissa on nyt runsaasti aulatiloja ja henkilökunnan vapaa-ajan tiloja, muun muassa ravintola, kuntosaleja ja uima-allas.

Alueella olevat pysäköintipaikat riittävät hyvin sekä asukkaiden ja liikkeiden tarpeisiin.

Fortum-ryhmällä on alueella vapaata rakennusoikeutta noin 14 000 kerrosneliömetrin verran. Tämä on tarkoitus käyttää kokonaan uuden asuintornin rakentamiseen, kertoo Espoon teknisen toimenjohtaja Olavi Louko.

Fortumin uusi pääkonttori sijoittuu suunnitelmassa Keilaniemen pohjoisosaan rakennettavaan "Keilaranta Toweriin". Sen rakentaminen voi Loukon mukaan alkaa nopealla aikataululla. Rakennushanke kestänee 2-3 vuotta, minkä jälkeen vanhaa Fortumin tornia voidaan alkaa remontoida asuinnoiksi.

Keilaranta Toweriin on suunniteltu 26 kerrosta ja 2 300 työpistettä.

Kohteen sijoittaja on Ilmarinen ja kehittäjä Rakennusosakeyhtiö Hartela. Fortum olisi Loukon mukaan merkittävä käyttäjä rakennuksessa, mutta sinne tulisi muitakin yrityksiä.

Keilaniemi on tällä hetkellä kehittyvä työpaikka-alue, jossa ei ole asuntoja.

Loukon mukaan asuntojen rakentamista perustelee tulevan länsimetron metroasema. Asuntorakentaminen luo myös edellytykset nyt varsin hiljaisen ranta-alueen elävöittämiselle.

Fortumin tornin vieressä oleva 1994 valmistunut Keilalammen toimistotalo on säilymässä toimitiloina.

Espoon kaupunginhallituksen elinkeino- ja kilpailukykyjaosto käsittelee Fortumin esitystä kokouksessaan ensi viikon maanantaina.

Täsmennys 5.5: "Raaden hampaan" kirjoitusasua on muokattu vastaamaan perinteistä muotoaan. Jutussa alunperin käytetty muoto "Raatteen hammas" vastaa Kielitoimiston nykystandardia sukunimien kirjoitusasusta. Nykykäytännön mukaan sukunimetkin on taivutettava suomen kieliopin mukaisesti.

Onko hauska idea muuttaa "Raaden hammas" asunnoiksi?

Kyllä
83% (10 ääntä)
Ei
17% (2 ääntä)
Ääniä yhteensä: 12

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Kaupungilta vihreää valoa Fortumin tornisuunnitelmille5.5.2014 10.27

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu