Paikalliset

Keilaniemeen 300 miljoonan suurhanke – katso kuvat

Havainnekuva Keilaranta Towerista Länsiväylältä päin katsottuna.

Arkkitehtitoimisto Pekka Helin & Co Oy

Energiayhtiö Fortum siirtää pääkonttorinsa Espoon Keilaniemeen rakennettavaan uuteen toimistotorniin neljän vuoden kuluttua.

Keilaniemen pohjoisosaan nouseva 117 metriä korkea Keilaranta Tower tulee olemaan Suomen korkein toimistotorni.

Rakennuttajana toimii Ilmarinen ja rakentamisesta vastaa Hartela.

Energiayhtiön ennätyskorkeuteen nousevan uuden toimistotornin rakentaminen on kaavan puolesta mahdollista käynnistää välittömästi.

– Tavoitteena on aloittaa rakennustyöt tämän vuoden loppuun mennessä, rakennusosakeyhtiö Hartelan varatoimitusjohtaja Kimmo Aspholm huomauttaa.

Kyseessä on Suomen oloissa poikkeuksellisen mittavasta toimitilahankkeesta. Kerroksia toimistotorniin on tulossa 26 ja työpisteet 2 300 ihmiselle.

Pääosan uudesta tornista vuokraa käyttöönsä Fortum, mutta myös muita yrityksiä toimistojättiin on tulossa.

Jättitornin rakentamisen arvioidaan kestävän neljä vuotta.

Uuden toimistotornin valmistuttua nykyinen ”Raaden hampaana” tunnettu Fortumin toimistotorni muutetaan asunnoiksi. Lisäksi vuonna 1976 valmistuneen tornin alakerroksiin on tarkoitus saneerata liike-, ravintola-ja vapaa-ajantiloja.

Nykyisen toimistotornin viereen on tarkoitus rakentaa myös toinen asuintornitalo. Kahteen torniin on tulossa reilusti yli sata asuntoa.

– Uusi asuintorni tulee aivan Fortumin nykyisen pääkonttorirakennuksen viereen. Keilaniemeen nousisi siis eräänlainen kaksoistorni, Espoon teknisen toimen johtaja Olavi Louko kertoo.

Aspholmin mukaan nykyisen toimistotornin muutostyöt ja uuden asuintornitalon rakentaminen on tarkoitus toteuttaa vuoteen 2022 mennessä.

– Kaikkiaan rakentamisessa ja korjaustöissä puhutaan hyvin mittavasta, noin 300 miljoonan euron investoinnista Aspholm laskee.

Nykyisen toimistotornin muuttaminen asunnoiksi vaatii asemakaavamuutoksen.

Jos poliittista tahtoa löytyy, eikä suunnitelmista valiteta, asemakaavamuutos pystytään Loukon mukaan saamaan valmiiksi noin vuodessa.

Loukon mukaan asuntojen rakentaminen alueelle kehittää Keilaniemeä ja sinne tulevan uuden länsimetron metroaseman ympäristöä ja luo edellytykset nyt varsin hiljaisen ranta-alueen elävöittämiselle.

– Fortumin hanke saattaa kirittää myös suunnittelun neljän muun asuintornitalon rakentamista Keilaniemeen, Louko arvioi.

Kaupunginhallituksen elinkeino-ja kilpailukykyjaosto käsittelee Fortumin suunnitelmia maanantaina.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu