Paikalliset

Toimittaja testasi: Pikadeittailu sopii myös hiljaiselle

Speed datingissä pelin henki on yrittää löytää seuraa tähän iltaan tai loppuelämäksi, kuten deittitapahtumia järjestävä Deittisirkus mainostaa. Jos ei muuta, speed dating on hauska ja ikimuistoinen kokemus. Toimittaja Marjaana Varmavuori testasi, millaista sarjatreffailu on.

Johanna Erjonsalo

Speed dating eli pikadeittailu on kumppania etsivälle varsin tehokas vaihtoehto. Muutamassa tunnissa voi tutustua kymmeniin uusiin ihmisiin.

Johanna Erjonsalo

Istun ravintola Maxinen blackjack-pöydän ääressä. Nyt ei kuitenkaan pelata korttia, vaan alkamassa on speed dating -tapahtuma.

Harvoin voi sanoa, että miehiä on jonoksi asti, mutta nyt on. Edessä on viidettoista seitsemän minuutin treffit.

Ensimmäinen deittini alkaa selostaa peruslitanioita koulutuksestaan ja elämäntavoitteistaan. Psykologian opinnot olisivat kiinnostaneet, mutta haaveissa oleva muskelivene pakotti valitsemaan toisin.

Tiedustelen, onko toiveissa kenties jotakin muutakin, kun täällä olet.

– Se jahti on mun tavoite, mutta ei se lämmitä mua yöllä, kuuluu vastaus.

Treffiemme loppuminuuteilla päädymme vielä mielenkiintoiseen keskusteluun psykologiasta.

Seitsemässä minuutissa ehtii näköjään saada yllättävän hyvän käsityksen ihmisestä, ehdin ajatella, ennen kuin seuraava treffikumppani istahtaa vastapäätäni.

Joku juttukumppaneistani arvioi, että speed dating suosii puheliaita, koska nämä osaavat tuoda itseään esille.

En allekirjoita väitettä. En joudu kiskomaan vastauksia kenestäkään väkipakolla, vaan kaikkien kanssa syntyy luonteva keskustelu. Varmasti joku on ujonpuoleinenkin, mutta juuri heille speed dating on mielestäni oiva vaihtoehto.

Ei tarvitse ottaa sitä pelottavaa ja ratkaisevaa askelta, että menisi puhumaan jollekin tuntemattomalle. Täällä kaikki ovat sinkkuja ja tulleet tutustumaan uusiin ihmisiin.

Olen illan mittaan katsonut hieman paheksuen muiden oluttuopposia. Kun deittirupeama on ohi, hyvä että pysyn tolpillani. Selvin päin tästä selviää, mutta kuivin suin ei. Ääni on käheä parin tunnin tauottomasta höpöttämisestä.

Lopuksi on vielä vuorossa lyhyt esittelykierros toisen ryhmän deittailijoiden kanssa.

Parinhaussa puhutaan niin sanotusta nolla-ajasta, esimerkiksi kotona oleskelusta, jolloin ei ole mahdollista löytää itselleen kumppania. Speed dating on sille täysi vastakohta. Parissa tunnissa voi saada kymmeniä uusia tuttavuuksia.

Kaikkien kanssa olisin mielelläni jatkanut juttelua, mutta kukaan ei tehnyt lähtemätöntä vaikutusta.

Speed datingiin pätee sama kuin muihinkin ”metsästysapajiin”. On paljon mukavia ja kiinnostavia ihmisiä on, mutta se ei vielä riitä. Pitää tulla se tunne, että tässä on jotakin erityistä.

Meille aloitteellisille hölösuille pikadeittailu voi kuitenkin opettaa, että joskus kannattaa heittäytyä juttusille sellaistenkin tyyppien kanssa, jotka eivät ihan ensimmäisenä kiinnitä huomiota.

Mihin deittailemaan?

Speed dating -tapahtumia järjestävät muun muassa Deittisirkus ja ravintola Apollo.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu