Puheenaihe

Helsinkiin tornihotellin rakentava norjalaismiljonääri: ”Hotelli on muutakin kuin nukkumapaikka”

Norjalaisten kelpaa nyt hymyillä Helsingissä. Hotellibisneksessä mukana oleva Anders Buchardt, hotelliketjun omistaja Petter Stordalen ja sijoittaja Arthur Buchardt poseerasivat Jätkäsaaren hotellityömaalla.

Clarion Hotel Helsinki

Jätkäsaareen rakennettavan 16-kerroksen Clarion-hotellin peruskivi muurattiin keskiviikkona iltapäivällä. Tapahtumaan osallistuivat muun muassa Helsingin kaupunginjohtaja Jussi Pajunen, norjalainen hotellisijoittaja Arthur Buchardt sekä Nordic Choice Hotels -ketjun omistaja Petter Stordalen.

Yhteensä 183 hotellia omistava hotellimoguli Stordalen kertoi olevansa kiitollinen ja ylpeä uudesta Suomen aluevaltauksesta.

– Nordic Choice Hotels on jo tehnyt suuria investointeja Skandinaviaan, emmekä enää voi olla huomioimatta Helsingin tarjoamia mahdollisuuksia. Olemme jo pitkän aikaa etsineet täältä projektia, joka sopisi profiiliimme ja vastaisi kunnianhimoamme. Kun tämä mahdollisuus viimein tuli eteemme, emme epäröineet, sanoi Stordalen.

– Jotkut ihmiset ajattelevat, että hotelli tarjoaa vain nukkumapaikan. He ovat väärässä. Hotellit ovat taianomaisia kohtaamispaikkoja, joissa juhlistetaan elämän tärkeitä tapahtumia.

Jätkäsaaren Clarioniin rakennetaan 427 huonetta. Ne sijoittuvat kahteen torniin, joista korkeampi on meren pinnasta laskettuna noin 77 metriä. Torneja yhdistää lasiseinäinen, korkea hissiaula, ja toisen tornin huipulle avataan yleisölle avoin maisemabaari.

Clarion Hotel Helsingin on tarkoitus avata ovensa yleisölle lokakuussa 2016. Jätkäsaaren hotelli on alku Suomen hotellimarkkinan valloitukselle.

– Emme ajattele hotellibisnestä viiden vuoden aikajänteellä, vaan rakennamme hotellimme seuraavia 25–50 vuotta ajatellen. Toki ajat ovat välillä vaikeampia, mutta tiedämme, kuinka kääntää haasteet mahdollisuuksiksi, Stordalen luonnehti.

Clarion ottaa käyttöön myös tyhjillään olevan, suojellun makasiinirakennuksen vuodelta 1935. Tuhannen vieraan kongressikeskus yhdistetään hotellitorneihin lasisella käytävällä.

Hotellin peruskiveen muurattiin päivän lehdet Suomesta ja Norjasta, euroja ja Norjan kruunuja sekä Sibeliuksen 150-vuotisjuhlamitali.

– Työtä hotellin eteen on valmisteltu pitkään, ja olemme oppineet paljon norjalaisilta. Tuntuu hyvältä nähdä betonipilarien nousu vanhojen makasiinien viereen, totesi arkkitehti Aki Davidsson hotellin suunnittelusta vastaavasta Arkkitehdit Davidsson Tarkela Oy:sta.

Kuka Petter Stordalen?

Petter Anker Stordalen, 52, on norjalainen sijoittaja, hotellimoguli, kiinteistökehittäjä ja ympäristöaktivisti.

Stordalen on Home Investin omistaja ja toimitusjohtaja, Nordic Choice Hotelsin ja Home Propertiesin hallitusten puheenjohtaja sekä Home Capitalin ja The Stordalen Foundationin hallitusten jäsen.

Stordalen on yksi maailman suurimmista hotellimoguleista.

Nykyisin Nordic Choice Hotelsiin kuuluu yli 13 000 työntekijää, viisi hotelliketjua, neljätoista brändiä, liuta yksittäisiä hotelleja ja lomakohteita sekä 183 hotellia. Yhtiön vuosittainen liikevaihto on yli miljardi euroa.

Jätkäsaaren Clarion on ensimmäinen Nordic Choice Hotelsin omistama hotelli Suomessa sekä ensimmäinen askel suunnitellussa Suomen hotellimarkkinan valloituksessa.

Stordalen tunnetaan hotellimaailman eräänlaisena starana, joka kannattaa kestävää liiketoimintaa. Financial Timesin mukaan ”Petter Stordalen on epätavallinen jopa antikapitalistiseksi miljardööriksi.”

Stordalen on perustanut vaimonsa Gunhild Stordalenin kanssa The Stordalen Foundationin, joka sekä panee alulle että tukee terveyteen, luonnonsuojeluun ja ilmastonmuutoksen torjumiseen liittyviä projekteja.

Stordalen uskoo, että tulevaisuudessa kuluttajat eivät suosi vain yrityksiä, jotka toimivat oikein, vaan jotka toimivat myös oikean asian puolesta.

Lisää aiheesta: 

Jääräpäinen norjalainen painaa suomalaisella sisulla – hotelli Helsinkiin vasta kolmannella yrittämällä3.3.2015 15.54

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu