Paikalliset

Viisi yrittäjää kiinnostunut Träskändan kartanosta

Kulttuurihistoriallisesti arvokas Träskändan kartano on tällä hetkellä tyhjillään. Viimeksi siinä toimi vanhainkoti vuoteen 2005 saakka.

Päivi Tuovinen

Viisi yrittäjää on ilmoittanut kiinnostuksensa vuokrata Järvenperässä sijaitseva Träskändan kartano Espoon kaupungilta. Kiinnostuneet ovat hoiva- ja ravintola-alan yrittäjiä.

– Olemme saaneet mielenkiintoisia ehdotuksia kartanon tulevaksi toiminnaksi. Edellytämme, että osa tiloista on kuitenkin avoinna yleisölle, Tilakeskus-liikelaitoksen toimitilapäällikkö Harri Kivinen kertoo.

Vuokrattavan kartanorakennuksen pinta-ala on 1 170 neliötä. Kartanon puisto on yleistä virkistysaluetta. Vuokralainen saa käyttöoikeuden rakennuksen patioon, mutta kaupunkilaisten liikkumista puistossa ei saa rajoittaa.

Kaupunki edellyttää vuokralaisen sitoutuvan vuokraamaan yli 200 vuotta vanhan kulttuurihistoriallisesti arvokkaan kartanon 15 vuodeksi.

Kaupunki investoi enintään kolme miljoonaa euroa tilojen kunnostamiseen. Vuokralainen vastaa huolto-, ylläpito- ja käyttökustannuksista.

Kartano on nyt tyhjillään. Viimeksi siinä toimi vanhainkoti vuoteen 2005 saakka.

Kiinnostuneet yrittäjät jättävät lopulliset tarjouksensa syyskuussa. Kaupunginhallituksen tila- ja asuntojaosto päättää vuokralaisesta lokakuussa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Espoo kilpailuttaa Träskändan kartanon toiminnan16.3.2015 13.35
Träskändalle haetaan käyttäjiä tarjouskilpailulla13.10.2014 15.32
Ostajia ei ole löytynyt – Träskändan kartanoa kaavaillaan nyt asunnottomille tai päihdeongelmaisille31.8.2014 06.00
Träskända auki ehkä viimeistä kertaa kansanjuhlassa10.9.2013 12.26

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikalliset

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu