Puheenaihe

Lommilan kaava uusiksi, Markku Sistonen esteellinen

Hallinto-oikeus katsoi, että Markku Sistonen (sd.) on ollut esteellinen Lommilan asemakaavakäsittelyssä.

Päivi Tuovinen

Espoon yksi suurimmista kaupallisista hankkeista, Lommilan kauppakeskuksen asemaakaava, joudutaan ottaman uuteen käsittelyyn. Helsingin hallinto-oikeus kumosi kaupunginvaltuuston puolentoista vuoden takaisen päätöksen, koska katsoi kaupunginhallituksen varapuheenjohtajan Markku Sistosen (sd) esteelliseksi asian käsittelyyn.

Sistosen saama vaalituki Keskolta ja HOK-Elannolta katsottiin niin merkittäviksi, että sen vuoksi hän oli oikeuden mukaan esteellinen Lommilan kaavan käsittelyssä.

– Kun otetaan huomioon Sistosen vaalityön tukemiseen käytetyn tuen suuruus, olosuhteet kaavaa valmisteltaessa ovat olleet sellaiset, että luottamus Sistosen puolueettomuuteen on vaarantunut. Kaupunginvaltuuston päätös on Sistosen esteellisyyden vuoksi syntynyt virheellisessä järjestyksessä ja se on tällä perusteella lainvastaisena kumottava, hallinto-oikeuden päätöksessä todetaan.

Oikeuden mukaan Keskolta ja HOK-Elannolta saatujen vaaliseminaarimaksujen ja rahallisen tuen kokonaismäärää ei ole selvitetty, mutta ”asiassa esitetyn perusteella sen voidaan arvioida olleen kaavan valmistelun aikana useita tuhansia euroja”.

Kesko ja HOK-Elanto maksoivat 500 euron osallistumismaksun Sistosen vaaliseminaarista, ja rahat ohjattiin Etelä-Espoon sosiaalidemokraattisen työväenyhdistyksen kautta Sistosen vaalityöhön.

Sistosen esteellisyydestä valittivat perussuomalaisten valtuutetut Kurt Byman ja Ulf Johansson . He valittivat myös teknisen toimen johtajan Olavi Loukon esteellisyydestä, mutta sitä hallinto-oikeus ei hyväksynyt. Myös muut Bymanin ja Johanssonin valituksen aiheet kumottiin.

Hallinto-oikeus ei hyväksynyt myöskään ELY-keskuksen tekemiä valituksia Lommilan kaavasta.

Toteutuessaan Lommilasta tulisi yksi Pohjoismaiden suurimmista kauppakeskuksista.

 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Lommilan kauppakeskuskaavasta valitus7.5.2014 09.00
Ikea suunnittelee laajennusta Lommilaan21.2.2014 09.46
Lommilan uusi kauppakeskus kiinnosti lukijoita eniten3.2.2014 13.12
Viilattu Lommilan kaava läpi valtuustossa28.1.2014 08.52
Lommilan kauppakeskukseen otetaan mallia Ideaparkista24.1.2014 10.40
Espoo myy Lommilasta maata hypermarketin pohjaksi17.12.2013 12.49

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu