Puheenaihe

Tässä on Espoon paras uimaranta

Kuvituskuva. Mellstenin uimaranta Haukilahdessa on lukijiden suosikki. Myös Oittaa ja Kivenlahti pärjäsivät äänestyksessä.

Johanna Halava

Paras uimaranta Espoossa on Haukilahden uimaranta tai paremmin sanottuna Mellstenin uimaranta Haukilahdessa. Tätä mieltä ovat Länsiväylän äänestykseen osallistuneet 170 lukijaa.

Myös Oittaan ja Kivenlahden uimarannat ovat lukijoiden mieleen ja saivat runsaasti ääniä. Lukijat kiittelivät hyvää sijaintia, monipuolisuutta ja palveluja.

Haukilahden uimaranta sijaitsee Mellstenintie 6:ssa. Se on meren rannalla ja siellä on uimavalvontaa 9. elokuuta asti. Lisäksi sieltä löytyvät suihkut, pukukopit, beachvolleykenttä, kioskipalvelut ja kesäterassi.

Uimavalvontaa on myös Oittaan, Matinkylän, Kivenlahden ja Klobbenin uimarannalla päivittäin klo 8–20 sekä Hanikassa ja Laaksolahdella päivittäin klo 10–18.

Hyvänä kakkosena äänestyksessä tuli Oittaan uimaranta. Se sijaitsee osoitteessa Kunnarlantie 33–39. Myös Merivalkama 11:ssä sijaitseva Kivenlahden uimaranta saa lukijoilta kiitosta.

Merkittävän määrän ääniä saivat myös Matinkylän uimaranta, Matinlahdenranta 1:ssä ja Klobbenin ranta Soukanlahdentie 12:ssa.

Kymmenen ääntä annettiin myös listan ulkopuolisille uimarannoille.

Sorvalampea kehuttiin idylliseksi, puhtaaksi ja meluttomaksi, vaikka se onkin pieni. Siikajärvi sopii lapsiperheille, koska siellä on miellyttävä pohja, vähän kävijöitä ja kirkas vesi. Miinuspuolena pidettiin ampiaisia ja parkkipaikkojen vähyyttä.

Espoossa on 58 kilometriä rantaviivaa ja 95 järveä. Kaupungin ylläpitämiä meriuimarantoja on 11 ja järviuimarantoja 10.

Uimarantojen sijainnit, vesien lämpötilat ja sinilevätilanne löytyvät kaupungin verkkopalvelusta.

http://www.mski.fi/espoo.uimarannat/

http://www.espoo.fi/fi-FI/Kulttuuri_ja_liikunta/Liikunta/Liikunta_ja_ulk...

Lisää aiheesta: 

Uimarantainfo kertoo veden lämpötilan3.7.2015 13.10
Uimarantojen valvonta alkoi – rantojen palvelutaso vaihtelee4.6.2015 06.00
Oittaan esteetön uimaranta avataan virallisesti26.8.2014 10.00
Uimarannat vertailussa: idyllinen Mellstenin ranta viettelee maisemallaan20.7.2014 07.00

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu