Puheenaihe

Espoon pisin silta avautuu – luvassa kansanjuhla

Espoon pisin silta on tässä: yli 360-metrinen Finnevikin silta avataan käyttäjille lauantaina. Luvassa on suuri kansanjuhla.

Jukka Ranta

Finnoon ja Matinkylän yhdistävä uusi Finnevikinsilta avataan juhlallisesti nauhanleikkauksella Espoo-päivänä ensi lauantaina aamukymmeneltä.

Avaamisen jälkeen sillalla jatkuu kansanjuhla, jonka tiimellyksessä pidetään kestävän kehityksen mukainen peräkonttikirpputori. Suomenojan Luonto ry puolestaan järjestää lintujen tunnistus- ja kuvausopastusta.

Finnevikin sillan pituus on 365 metriä, eli se on Espoon pisin silta. Silta on osa länsimetroon liittyvää infrarakentamista, ja se palvelee jatkossa erityisesti Matinkylän metroasemalle kohdistuvaa liityntäliikennettä Suomenojantien jatkeena.

Sillalla on myös kevyenliikenteen väylät.

Sillan eteläpuolella sijaitseva Suomenojan lintuallas ja lähes umpeen maatunut merenlahti ovat merkittäviä lintujen pesimäalueita. Siltaa rakennettaessa pidettiin noin puolen vuoden tauko rakennustöistä, jotta lintujen pesimäkausi ei häiriintynyt.

Sillan kokonaiskustannukset ovat noin 12 miljoonaa euroa. Sillan rakenteisiin käytettiin noin miljoona kiloa terästä ja lähes 9 000 kuutiota betonia.

Espoossa on nykyisin noin kolmesataa siltaa.

Uudellamaalla ely-keskuksen vastuulla on puolestaan noin kolme tuhatta siltaa, joiden hoitoon ja ylläpitoon käytettiin viime vuonna noin 16 miljoonaa euroa.

Suomen vanhin edelleen käytössä oleva kivisilta on Espoonkartanon silta, joka valmistui vuonna 1777. Vieressä sijaitsee Sågbron museosilta, ja se on samalla koko Espoon ainoa museosilta.

Lisää aiheesta: 

Rakenteilla oleva Espoon pisin silta yhdistää Finnoon ja Matinkylän18.10.2014 06.00

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu