Paikallisurheilu

Vuosia odotettu jäähalli avautuu Tapiolan urheilupuistoon

URHEILU Espooseen saadaan tiistaista lähtien 112 tuntia lisää jääaikaa viikossa. Barona-areenan viereen nousi harjoitusjäähalli.

Jää on keskipiste tässä hallissa. Hallin kaukalo on suunnilleen saman kokoinen kuin Matinkylä ykkösessä, laskeskelee Jens Wetterstein.

Sirpa Repo

Tapiolan harjoitusjäähallista on puhuttu ainakin vuodesta 2011 lähtien. Sen rakentaminen lykkääntyi, koska liikuntalautakunnan jäsen valitti Helsingin hallinto-oikeuteen ja sen jälkeen vielä korkeimpaan hallinto-oikeuteen (KHO) valtuuston päätöksestä korottaa Tapiolan hallin rakentamiseen annettua lainatakausta. Valitukset hylättiin.

Tässä välissä Laaksolahden areena joutui käyttökieltoon joulukuussa 2012, jolloin jääpula paheni Espoossa.

Jääpula helpottuu, ei poistu.”

 

 

Liikunta- ja nuorisopalvelujen johtaja Martti Merra kuvailee, että ilman valitusta olisi kärsitty yksi talvi, mutta nyt niitä tuli kolme.

 

– Uuden hallin avaamisen myötä jäätä on saman verran kuin ennen Laaksolahden areenan sulkemista. Jo ennen sen sulkemista oli pulaa ja se jatkuu, muotoilee Merra.

Uuteen halliin siirtyvät lähes sellaisenaan kaupungin omistaman Matinkylän hallin vuorot. Espoon Kiekkoilun Tuki saa käyttöönsä Matinkylän hallin, ja vastaa jatkossa sen käyttökustannuksista.

Tuen toiminnanjohtaja Jari Nyberg kertoo, että lisääntynyttä jääaikaa jaetaan hyvässä yhteishengessä myös taitoluistelijat huomioiden.

Nyberg ja Merra odottavat kovasti KHO:n päätöstä liittyen Vermoon suunniteltuun harjoituskeskukseen. Senaatti-kiinteistöt valitti, että kaupunki maksoi sille aivan liian vähän Vermon maasta. Kiekkoilun Tuki on suunnitellut Vermoon harjoituskeskusta, jossa olisi kolme jäätä ja lisäksi runsaasti muuta liikuntatilaa.

– Kun päätös saataisiin tänä syksynä, voisi rakentaminen alkaa ensi keväänä. Valmista olisi heinäkuussa 2018, laskeskelee Nyberg.

Merra arvioi Espoonlahden ja Laaksolahden harjoitusjäähallien kunnon olevan heikko. Vaikka Matinkylän isoa hallia saa käyttää, on purkutraktori Merran mukaan aika pian senkin nurkan takana.

Nyberg ei pidä hallien kuntoa näin surkeana.

– Olemme laittaneet Laaksolahtea kuntoon. Espoonlahti on poikkeusluvalla vuoteen 2019 asti.

– Jääpula on tosiasia. Tarvitsisimme yhden tai kaksi kaukaloa lisää. Iltapäivästä kello 15 lähtien ja viikonlopun kaikki tunnit jäät ovat täyskäytössä.

Kaupunki on ostanut Tapiolan urheilupuiston harjoitushallista melkein kaikki ajat. Myyntiin on jäänyt vain aamun tunteja ja illan pari viimeistä.

– Hyvin ovat menneet kaupaksi, toteaa toimitusjohtaja.

Hän lupailee, että hallissa pidetään avoimet ovet jossain vaiheessa syyskuuta kunhan homma saadaan pyörimään.

Kahvio ja kuntosali on vuokrattu yrittäjälle.

– Vanhemmat voisivat käydä kuntoilemassa sillä välillä kun lapset ovat jääharjoituksissa, vihjailee Wetterstein.

Tapiolan
harjoitusareena

Otetaan käyttöön tiistaina 1. syyskuuta.

Käytössä kello 7–23.

Katsomokapasiteetti 750, numeroimattomat paikat.

Neljä pukuhuonetta.

12 kuivaus- ja varustekoppia.

Pieni myymälä ja huoltopiste jääurheilijoille.

Kahvio ja kuntosali.

Parkkipaikat jäähallin ja uuden tekonurmen välissä.

Hallia varten perustettu Tapiolan Harjoitusareena Oy, josta kaupunki omistaa 45 prosenttia ja Tapiolan Monitoimiareena Oy loput.

Toimitusjohtaja Jens Wetterstein.

Lisää aiheesta: 

Tapiolan harjoitusjäähallille vihreää valoa oikeudessa22.4.2014 11.38
Perkkaalle sovitellaan nyt urheiluhallia8.4.2014 11.04
Laaksolahden jäähalli on pakko sulkea2.11.2012 10.28

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu