Puheenaihe

”Espoo näyttää vapaamatkustajalta” – vihreät vaatii vastaanottokeskusta

Kirkkonummen Evitskogiin on majoitettu väliaikaisesti turvapaikanhakijoita pääkaupunkiseudulta. Uutta vastaanottokeskusta kaavaillaan Vihtiin.

Paavo Rantalainen


Vihreiden mielestä Espoon on otettava suurempi vastuu jatkuvasti kasvavan turvapaikanhakijoiden tulvan vastaanotossa.

Espoon vihreät muistuttavat julkilausumassaan, että pääkaupunkiseudulla suurin taakka pakolaisten vastaanottamisessa on Helsingillä.

– Julkisuudessa Espoo on valitettavasti näyttäytynyt vapaamatkustajana, vaikka pitäisi olla itsestään selvää, että Suomen toiseksi suurin kaupunki kantaa vastuuta tämänkaltaisessa tilanteessa, kaupunginhallituksen jäsen Saara Hyrkkö (vihr.) sivaltaa.

Espoo on sitoutunut vastaanottamaan yksin maahan tulleita alaikäisiä turvapaikanhakijoita. Tällä hetkellä Espoon vastaanottoyksikössä on yli 90 alaikäistä nuorta. Alun perin paikkoja on varattu 21 lapselle ja nuorelle. Espoo onkin joutunut turvautumaan jopa hotellimajoitukseen saadakseen kaikki pakolaislapset sijoitettua.

Kaupunki aikoo laajentaa alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanottoa ottamalla käyttöön lisää vastaanottoon soveltuvia pienryhmätiloja muun muassa Hirvisuolta.

Vihreiden mielestä vain alaikäisten turvapaikanhakijoiden vastaanotto ei Espoolle enää riitä. Kaupunkiin pitäisi perustaa myös aikuisten turvapaikanhakijoiden vastaanottokeskus.

– Edellytämme, että kaupunki jatkaa soveltuvan tilan etsimistä yhdessä yksityisten omistajien kanssa, vihreiden julkilausumassa vaaditaan.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu