Liikenne

Suomalainen innovaatio tähtää maailmalle – auto puhtaaksi älypuhelimen avulla

Juhlapesun uudet pesulat toimivat jatkossa älypuhelimella.

Juhlapesu

Vantaalla avataan maailman ensimmäinen pelkästään älypuhelimella toimiva autopesula avataan 1. syyskuuta Vantaan Tuupakkaan.

Juhlapesun palvelussa kamera tunnistaa asiakkaan auton kameran avulla rekisterikilvestä. Tämän jälkeen asiakas asiakas valitsee pesuohjelman ja käynnistää sovelluksella pesun.

– Haimme toimialaa, jota voisi digitalisaatiolla uudistaa. Autopesulat ovat saaneet olla 45 vuotta olla rauhassa ja se näkyy vähän jäljessä. Haluamme tuoda niitä nykyaikaan. Etsimme kissojen ja koirien kanssa toista samanlaista ideaa. Täysin samanlaista ei löytynyt, Juhlapesun toimitusjohtaja Erkki Aminoff kertoo ideasta.

Tällä hetkellä Juhlapesu toimii 10 pesuautomaatin voimin 9 paikkakunnalla. Tuupakan automaatti on kuitenkin ensimmäinen täysin mobiililla toimiva. Lisää on tulossa Vantaalle, sillä Tikkurilaan avataan vastaava pesula 1. lokakuuta.

– Mielestämme tämä on tarpeellinen innovaatio kun katsoo, kuinka likaisilla autoilla suomalaiset monesti ajavat. Suomalainen pesee autonsa pesukoneella keskimäärin vain neljä kertaa vuodessa. Ruotsalainen käy autopesussa noin kahdeksan ja saksalainen noin kaksikymmentä kertaa vuodessa, Aminoff toteaa.

– Meillä on kelit ja olosuhteet sellaiset, että autoja pitäisi pestä huomattavasti useammin kuin nyt. Saahan niistä paremman jälleenmyyntiarvonkin, kun ovat kunnossa.

Juhlapesun autopesuilla on kiinteä kuukausihinta ja sopimukset tehdään verkossa. Sopimusasiakas voi pesettää autonsa rajoituksetta niin usein kuin haluaa.

– Meidän suosituin sopimuksemme on 24/7 -sopimus, joka on voimassa kaksi vuotta. Sen hinta on 56 euroa kuukaudessa. Lisäksi mahdollisuus on tehdä 39 euron kuukausihinnalla yösopimus, joka on voimassa kello 20-08, toimitusjohtaja kertoo.

Kaikissa autopesuloissa on jonokamera sekä meneillään olevan pesuajan näyttö, jonka välityksellä asiakas näkee reaaliaikaisen tilanteen Juhlapesu-applikaatiosta. Samalla pesulassa on myös häiriöiden varalta kuvayhteys valvomoon.

Pesulassa voi pestä 2,9 m korkean ja 2,5 m leveän auton.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Liikenne

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu