Enkeli-patsas toivottaa tervetulleeksi kirkkoon

Pekka ja Leena Löyttyniemen lahjoittama Enkeli-patsas on valmistettu mustasta graniitista.

Anneli Tuominen-Halomo

Tapiolan kirkon eteen on pystytetty Enkeli -patsas, joka paljastettiin tänään sunnuntaina Mikkelinpäivän messun jälkeen. Patsaan ovat lahjoittaneet Espoon entinen kaupunginjohtaja Pekka Löyttyniemi ja Leena Löyttyniemi .

Enkelipatsaan on suunnitellut kuvanveistäjä Timo Suvanto . Löyttyniemet halusivat lahjoituksellaan juhlistaa 50-vuotiasta Tapiolan kirkkoa.

Tapiolan seurakunta pyysi viime syksynä jäseniltään ideoita kirkon tasavuosien juhlintaan. Patsas oli yksi ehdotuksista.

Noin 1,5 metriä korkea, mustasta graniitista valmistettu patsas on sijoitettu kirkon pääsisäänkäynnin läheisyyteen.

– Koska Tapiolan kirkko on suojeltu kohde, patsaan paikkaa arvioitiin kirkon suunnitelleen arkkitehti Aarno Ruusuvuoren tyttären Anna Ruusuvuoren kanssa. Enkeli-patsas sopii paikalleen hyvin, ikään kuin toivottamaan kirkkoon tulijat tervetulleiksi, Pekka Löyttyniemi toteaa.

Löyttyniemi kertoo saaneensa idean veljeltään, joka lahjoitti samanlaisen patsaan Riihimäen seurakunnalle.

Tapiolan seurakunta on Löyttyniemille tärkeä.

– Me olimme ensimmäinen aviopari, joka vuonna 1957 vihittiin Otaniemen kappelissa. Lisäksi meillä on ollut monta perhetapahtumaa Tapiolan kirkossa.

Lisäksi Pekka Löyttyniemi aloitti luottamustehtävien hoitamisen Tapiolasta seurakuntaneuvoston jäsenenä ja kirkkovaltuutettuna.

Löyttyniemillä on myös ollut monta kotia Tapiolan alueella. Tällä hetkellä Leena Löyttyniemen koti on hoivakoti Villa Tapiolassa ja Pekka Löyttyniemi on juuri muuttanut Revontulentielle.

Etusivulla nyt

Uusimmat:

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu