Puheenaihe

Vihreät tykittävät yhä Lommilan kaavaa nurin

Espoon Vihreät pitää Lommilan kauppakeskuksen kaavaa maakuntakaavan vastaisena. Asiasta päätetään maanantaina Espoon kaupunginvaltuustossa.

Arkkilehdit Tommila Oy

Espoolaiset vihreät pitävät yhä Lommilan kauppakeskuskaava maakuntakaavan vastaisena. Kaupunginvaltuusto käsittelee maanantaina kolmatta kertaa Lommilan kauppakeskuskaavaa.

Viimeksi valtuuston tammikuussa 2014 hyväksymä kaava kaatui oikeudessa Markku Sistosen (sd.) oltua esteellinen Hok-Elannolta ja Keskolta saamansa vaalituen takia.

Vihreät ovat vastustaneet hanketta kaikissa eri käsittelyvaiheissa ja esittävät maanantain valtuustokokouksessa kaavan hylkäystä.

Kauppakeskuksen valtava koko heikentäisi Espoon keskuksen kehittymistä todelliseksi aluekeskukseksi. Se hajauttaisi kaupunkirakennetta viemällä asioinnin painopistettä sivuun joukkoliikenteen solmukohdasta. Hanke myös söisi käytännössä koko Espoon keskuksen kehittämispotentiaalin, painottaa kaupunkisuunnittelulautakunnan varapuheenjohtaja Kirsi Louhelainen (vihr.).

 Maakuntakaavan tiukentunut linjaus koskee myös Lommilaa, mutta kaavan mahdollistama kauppakeskushanke perustuu edelleen Sellon tai Jumbon kaltaiseen erikoiskaupan konseptiin. Näin ollen hanke on nähdäksemme maakuntakaavan vastainen, toteaa kaupunginhallituksen 1. varapuheenjohtaja Tiina Elo (vihr.).

Myös valtakunnallisten alueidenkäyttötavoitteiden mukaan vähittäiskaupan suuryksiköt on sijoitettava keskusta-alueille tukemaan yhdyskuntarakennetta. Tämän tulee Vihreiden mukaan olla lähtökohtana myös Espoon keskuksen kehittämisessä.

Kaavan mukaisen kauppakeskuksen rakentaminen johtaisi siihen, että Lommilan alueesta syntyisi uusi erillinen keskusta palveluineen ja työpaikkoineen, summaa valtuustoryhmän puheenjohtaja Inka Hopsu (vihr.).

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu