Puheenaihe

Espoon kiinteistönvälittäjät nostavat hintojaan

Kiinteistövälityspalkkiot ovat nousseet Espoossa heinä-syyskuun aikana.

Johanna Erjonsalo / Arkisto

Espoon kiinteistönvälityspalkkiot ovat kallistuneet heinä-syyskuun aikana.

Espoossa sekä asunto-osakkeiden että kiinteistöjen arvonlisäverolliseten välitysprosentit nousivat 0,02 prosenttiyksikköä. Espoossa asunto-osakkeen keskiarvollinen välitysprosentti oli heinä-syyskuussa 3,87 sisältäen arvonlisäveron ja kiinteistöjen välityksen vastaava lukema oli 4,27 prosenttia.

Asunto-osakkeiden arvonlisäverollisten välityspalkkioiden koko maan keskiarvo laski vuoden kolmannella neljänneksellä 0,01 prosenttiyksikköä. Suomen asunto-osakkeen ammattivälityksen keskiarvopalkkio oli tarkastelujaksolla 4,17 prosenttia sisältäen arvonlisäveron.

Edullisinta asunto-osakkeen välityspalvelu oli edelleen Kuopiossa, jossa paikalliset välitysyritykset pyysivät asunto-osakkeiden välityksestä keskimäärin 3,62 prosenttia. Kalleinta asunto-osakkeiden välitys sen sijaan oli Hämeenlinnassa ja Lappeenrannassa. Molemmissa kaupungeissa asunto-osakkeiden välityksestä pyydettiin vastaavasti keskimäärin 4,48 prosenttia.

Kiinteistöjen arvonlisäverolliset välityshinnat säilyivät koko maan tasolla keskiarvollisesti ennallaan. Kiinteistönvälitystä sai Suomessa heinä-syyskuussa keskimäärin 4,34 prosentin komissiolla.

Kaikkein edullisinta kiinteistöjen välitystä tarjottiin niin ikään Kuopiossa. Kuopiolaisvälittäjät pyysivät asunto-osakkeen välityksestä keskimäärin 3,68 prosenttia sisältäen arvonlisäveron.

Kalleinta kiinteistönvälitys oli Hämeenlinnassa, jossa omakotitalon välityksestä pyydettiin keskiarvollisesti 4,64 prosenttia.

Tarkastelujaksolla valtakunnan edullisin välitysprosentti löytyi yritykseltä nimeltä Helsingin Seudun Kiinteistönvälitys. Se harjoittaa toimintaansa Herttoniemessä arvonlisäverollisen asunto-osakkeen välityshinnan ollessa 1,24 prosenttia. Kalleinta asunto-osakkeen välitystä on saatavissa niin ikään Helsingistä. Kiinteistö Danska toimii Lauttasaaressa pyytäen asunto-osakkeen välityksestä jopa 6,2 prosenttia.

Lähteenä on käytetty välityspalkkiovertailua Asuntojenmyynti.fi-sivustolla.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu