Paikallisurheilu

Strömsholm hankki paikan Havaijin Ironman-kisaan

URHEILU Jani Strömsholm yrittää seurata triathlonissa isänsä jälkiä, joka on noussut palkintopallille Havaijin Ironman-kisassa.

Jani Strömsholmin harjoittelussa pääosassa on ollut lihaskunnon parantaminen.

Sirpa Repo

Bembölessä asuva Jani Strömsholm etenee tavoitteessaan, joka siintää ensi syksyn Havaijin Ironman-kisassa.

– Siellä minulla on mahdollisuudet voittoon omassa sarjassani, julistaa 35-vuotias mies, jonka isä on aikanaan juhlinut Havaijilla.

Strömsholm on tehnyt uuden tulemisen triathlonissa, jossa uidaan, pyöräillään ja juostaan. Ensimmäiseen triathlonkisaan hän osallistui jo 9-vuotiaana.

Nuori urheilija harjoitteli innolla. Kun vammoja kertyi, täysipainoinen treenaus ei enää onnistunut. Sen myötä Strömsholm joutui tunnustamaan, että haaveet ammattilaisuudesta on unohdettava.

Lössöksi mies ei heittäytynyt vaan piti huolta peruskunnostaan. Kiloja kertyi silti.

Toukokuussa 2014 hän päätti aloittaa tavoitteellisen urheilun. Vanha tuttu laji astui kuvaan. Strömsholmille oli jäänyt jotain muhimaan takaraivoon siitä, ettei ollut päässyt omasta mielestään tarpeeksi pitkälle triathlonissa.

– Asetin tavoitteeksi, että vuonna 2015 hankin paikan isoihin kisoihin. Nyt katsotaan mihin rahkeeni riittävät.

Lajin kanssa mies on muutenkin tekemisissä, sillä hän valmentaa triathlonisteja liikunta- ja terveysalalla toimivan Acti Venture -yrityksensä kautta.

Lokakuun alussa Barcelonassa Strömsholm saavutti yhden etapin. Hän oli neljäs omassa sarjassaan. Se oli miehen ensimmäinen täysmatkan kisa. Siinä uidaan 3,8 ja pyöräillään heti perään 180 kilometriä. Sen päälle juostaan maraton eli 42,195 kilometriä.

Strömsholm käytti kisaan aikaa 8.56.52. Hän oli kilpailuun lähteneistä suomalaisista kolmanneksi nopein.

– Uinti meni täysipainoisesti ja pyöräilyosuudella nousin kärkeen. Vaikka juoksussa en pystynyt pitämään sijoitustani, olen silti tyytyväinen. Elämäni ensimmäinen maraton taittui aikaan 3.17.20.

Yksityisyrittäjä ihmettelee juoksuaikaansa, koska koko vuoden aikana hän oli juossut vain vajaat 200 kilometriä.

– Uinti ja pyöräily ovat jo hyvällä mallilla. Juoksu vielä kondikseen, niin hyvä tulee.

Ennen ensi vuoden Havaijin kisaa Strömsholm on mukana heinäkuussa Saksassa puolimatkan EM-kisoissa. Hän ottaa reissun harjoituskilpailuna.

– Pari viikkoa löysästi ennen kuin alkaa harjoittelu ja sponsorien etsintä ensi vuoden Ironman-kisareissua varten, Strömsholm suunnittelee.

Lisää aiheesta: 

Jani Strömsholm huhki 400 tuntia lihaskuntoa kahvakuulalla triathlonkisaan valmistautuessaan24.5.2015 07.28

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu