Jalkapallo yhdistää eri puolilla Espoota

Rinnekoti-Säätiön musiikkiterapeutti Heikki Raine ideoi jalkapallotapahtuman ja toteutti yhdessä Helsingin Diakonissalaitoksen Suldaan Said Ahmedin kanssa.

Elina Airikkala

Espooseen saapuneet nuoret turvapaikanhakijat ovat pelanneet jalkapalloa Rinnekodin urheilukentällä ja Espoonlahden urheilupuistossa.

Rinnekoti-Säätiön ja Helsingin Diakonissalaitoksen järjestämässä monikulttuurisessa jalkapallotapahtumassa pelikentällä kohtasivat säätiön asiakkaat, henkilökunta ja hiljattain Espoon Lakistoon muuttaneet nuoret turvapaikanhakijat.

– Tapahtuman tarkoitus oli tarjota kaikille mielekästä yhteistä tekemistä. Turvapaikanhakijoiden joukossa on nuoria, joiden haaveena on tulla joskus ammattijalkapalloilijoiksi, tietää Suldaan Said Ahmed Helsingin Diakonissalaitokselta.

Helsingin Diakonissalaitos käynnisti syys-lokakuun vaihteessa kaksi yhteensä 80 turvapaikanhakijan asumisyksikköä alaikäisille yksin Suomeen tulleille turvapaikanhakijoille Rinnekoti-Säätiön tiloihin Espoon Lakistossa. Rinnekoti-Säätiö on pääasiassa kehitysvammapalveluja tuottava säätiö.

Turvapaikanhakijoille Rinnekoti tarjoaa asuntojen lisäksi ravinto- ja siivouspalveluja sekä tarvittaessa terveydenhuollon ja muita asiantuntijapalveluja.

Peace United -ottelu koettiin puolestaan Espoonlahden urheilupuistossa. Siinä Nöykkiön koulun jalkapallojoukkue pelasi ystävyysottelua Espooseen majoitettujen yksin maahan tulleiden alaikäisten turvapaikanhakijoiden kanssa.

Turvapaikanhakijat asuvat seurakunnan tiloihin järjestetyssä hätämajoituksessa. Ennen ottelua turvapaikanhakijat osallistuivat koululla oppitunneille.

Päivää on toteutettu yhdessä Nöykkiön koulun ja Espoonlahden seurakunnan kanssa.

Peace United -kampanja on Kirkon Ulkomaanavun hanke, jossa jalkapallon avulla edistetään rauhaa ja suvaitsevaisuutta. Hankkeen kapteeneina toimivat Kaj Kunnas , Laura Österberg-Kalmari ja Aki Riihilahti .

toimitus