Puheenaihe

Ruotsalaisministeri nauraa suomalaisille – HS: ”Ruotsi ei ole se, joka on kriisissä”

Ruotsin sisäministeri Anders Ygeman pitää Suomessa esiin noussutta kritiikkiä Ruotsin maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan huvittavana.

Lehdistökuva / Ruotsin hallitus

Ruotsin sisäministeri Anders Ygeman on huvittunut Suomessa esiin nousevasta kritiikistä, jonka mukaan Ruotsin maahanmuuttajavaltaiset lähiöt kertovat maan maahanmuuttopolitiikan epäonnistumisesta.

Sosiaalidemokraatteihin kuuluva ministeri sanoo Helsingin Sanomille, että kriisissä ei ole suinkaan Ruotsi vaan Suomi.

– Ruotsi ei ole se, jonka talous on nykyään kriisissä, Espoossa tiistaina vieraillut ministeri naurahtaa kommentoidessaan väitettä lähiöistä.

– Lyhyellä tähtäimellä pakolaisten vastaanottaminen maksaa aina, mutta pidemmällä aikavälillä uskon sen olevan hyvä asia ja kilpailuetu, hän lisää.

Ministeri myöntää silti, että turvapaikanhakijoiden saapuminen nykyistä tahtia on Ruotsillekin pitkällä aikavälillä kestämätöntä. Hän kokee kuitenkin, että rikkaan pohjoisen on autettava konflikteihin ajautuneita Lähi-itää ja Afrikkaa.

Ministeri ei kommentoinut tuoreita uutisia Ruotsin kaupunkien rajusta väkivalta-aallosta tai oppimistulosten romahtamisesta maan kouluissa.

Ruotsin televisio STV kertoi maanantaina, että Göteborgissa, Tukholmassa ja Malmössä on viiden vuoden aikana ammuttu haavoittavasti viisi kertaa enemmän ihmisiä kuin Oslossa, Helsingissä ja Kööpenhaminassa yhteensä.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu