Puheenaihe

Vasemmistonuorten tiedottaja Twitterissä – painostuskampanja Lidliä vastaan?

Lidlin käyttämistä alihankintaketjuista käydään nyt keskustelua.

Jorma RInne

Kauppaketju Lidlin avoimuudesta ja sen alihankkijoiden käytöstä käydään tällä hetkellä keskustelua.

Finnwatch julkaisi tiistainan kannanoton, jossa se vaati Lidliä olemaan entistä läpinäkyvämpi sen toiminnassa ja kertomaan tarkemmin alihankintaketjustaan. Finnwatchin mukaan Lidl on ainoa Suomessa toimiva valtakunnallinen päivittäistavarakaupan ketju, joka ei anna tietoja alihankintaketjustaan.

Lidl vastasi kohuun vielä saman päivänä vetoamalla kilpailullisiin syihin salaamispäätöksissä.

– Kilpailullisista syistä emme pääsääntöisesti ole avanneet toimitusketjuja julkisuuteen, sillä haluamme pitää kiinni niistä yhteistyökumppaneista, joiden toiminta on edellyttämällämme kestävällä ja laadukkaalla tasolla. Jokainen toimitusketjuihin liittyvä kysely käsitellään kuitenkin huolellisesti ja tapauskohtaisesti, Lidl Suomen vastuullisuusasiantuntija Maija Järvinen sanoo tiedotteessa.

Lidlin vastaus ei kuitenkaan vakuuttanut kaikkia. Vasemmistonuorten tiedottaja ja Libero-lehden päätoimittaja Niko Peltokangas oli yksi niistä, joka ei kauppaketjun vastausta niellyt.

– Kuka panis painostuskampanjan pystyyn? Peltokangas kyselee Twitterissä, jossa hän on jakanut Lidlin vastauksesta kertovan artikkelin.

Finnwatch on vastannut Peltokankaalle jatkavansa Lidlin hiillostamista.

– Keräämme Lidl-myymälöiden kuvia 15.1.2016 asti. Toimitamme kuvavetoomuksen Lidl-johdolle Saksaan, järjestön Twitter-tilillä todetaan.

Juttua muokattu 12.11. klo 9.20 Otsikkoon täsmennetty että kyseessä on Vasemmistonuorten tiedottaja. Peltokankaan omat näkemykset Twitterissä eivät edusta Vasemmistonuorten virallista kantaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Lidl vastaa: ”Noudatamme eettisiä toimintaohjeita”10.11.2015 20.07
Tiukka vaatimus Lidlille: ”Salakähmäisyys ei sovi Suomeen”10.11.2015 10.29

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu