Kulttuuri

Kari Väkevän teos kantaesitetään Kansasissa

Jakke Nikkarinen

Espoossa asuvan ja työskentelevän säveltäjä Kari Väkevän (s. 1957) tietokonemusiikkiteos Sundog i kantaesitetään Kansas Cityssä Yhdysvalloissa, Electronic Music Midwest (EMM) -festivaalilla.

– Teoksen nimi Sundog (Sivuauringot) tulee kiehtovasta ilmakehällisestä ilmiöstä. Jonkinlaisia värejä ja väreitä on työni lopputuloksessakin ehkä aistittavissa, Väkevä kertoo.

Esitettävä nauhateos on monikanavainen ja esitys on sen maailmankantaesitys. Teos on osa laajempaa kokonaisuutta.

EMM-festivaali on järjestetty vuosittain jo 2000-luvun alusta alkaen. Tänä vuonna sen ajankohta on 19.–21. marraskuuta. Festivaalin tähtiesiintyjä on trumpetisti Keith Benjamin.

Electronic Music Midwest on omistautunut ottamaan ohjelmaansa monenlaista elektroakustista musiikkia ja tarjoamaan korkealaatuisimpia sähköisen median esityksiä.

Kari Väkevä on uransa aikana säveltänyt kymmenittäin teoksia, joihin kuuluu muun muassa elektroakustista ja orkesterimusiikkia, ja hänen musiikkiaan on esitetty Euroopassa ja Pohjois-Amerikassa.

Edellinen sävellys, p(X), esitettiin International Computer Music Conferencen (ICMC) yhteydessä vuonna 2012 Ljubljanassa, Sloveniassa.

Säveltäjä Kari Väkevä totesi joulukuussa 2012 Länsiväylän haastattelussa, että taiteen tekeminen ei elätä.

– Taiteen tekeminen on kutsumus. Se on luomispakkoa. Säveltäminen on vaikeaa, mutta antoisaa.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Kulttuuri

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu