Hanasaari vahvasti esillä suurmoskeijan paikaksi – HS: Ykkösvaihtoehto

Hanasaareen halutaan rakentaa suurmoskeija. Pääkaupunkiseudulla toimii jo lukuisia pienempiä moskeijoita. Kuvassa Roihuvuoren moskeija.

Minna Rajainmäki / Arkisto

Helsinkiin suunnitteilla olevaa suurmoskeijaa kaavaillaan nyt sijoitettavaksi Hanasaareen. Kiinteistöviraston asunto- ja tonttiosasto pitää Hanasaarta ykkösvaihtoehtona, joka jättää taakseen Pasilan ja Verkkosaaren.

Asiasta kertoi ensin Helsingin Sanomat.

Kiinteistöviraston päällikkö Jaakko Stauffer korostaa sitä, että vaikka Hanasaari on logistisesti paras paikka, se ei voimalansa vuoksi sovellu joukkotapahtumien paikaksi.

Moskeijahanke on kuitenkin tällä viikolla saanut uuden käänteen: kaupunginhallitus päätti maanantaina, että Hanasaaren voimala suljetaan viimeistään vuonna 2024.

Myös muslimit itse pitävät Hanasaarta hyvänä paikkana suurmoskeijalle - tätä mieltä on muun muassa suurmoskeijahanketta vetävä Pia Jardi.

Hänen mukaansa hanketta ajavat muslimijärjestöt aikovat järjestää suurmoskeijarakennuksesta yleisen arkkitehtikilpailun. Hanketta koordinoivat kulttuuri- ja uskontofoorumi Fokus sekä Suomen muslimiliitto ja Suomen musliminaiset. Kilpailun tulokset julistetaan näillä näkymin ensi vuoden loppupuolella.

Suunnitteilla olevasta moskeijasta on tarkoitus rakentaa monitoimikeskus, johon ovat tervetulleita myös muut kuin muslimit. Monitoimikeskuksessa voitaisiin järjestää muun muassa liikuntapalveluita, koulutustilaisuuksia ja lasten ja nuorten toimintaa.

Hanke on saanut huomattavan alkurahoituksen Bahrainin kuningashuoneelta.

Käyttäjän jari.pietilainen@media.fi kuva
Jari Pietiläinen