Paikallisurheilu

Viveca Lindfors hakee EM-kisoista uusia ennätyspisteitään ja kokemusta

URHEILU Ei tiennyt isä minkä kipinän sai roihuun, kun vei Viveca Lindforsin luistelukouluun.

Espoon Jäätaitureiden riveissä luisteleva Viveca Lindfors edustaa Suomea tammikuun lopulla järjestettävissä taitoluisten EM-kisoissa. Lindforsin tavoitteena on parantaa omia ennätyspisteitään EM-kisoissa. Lindfors haluaa myös kartuttaa kokemusta tulevia vuosia ajatellen. Hän osallistuu nyt ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoihin.

Sirpa Repo

Yksi Viveca Lindforsin kauden tavoitteista täyttyy vajaan kuukauden päästä. Hän edustaa Suomea taitoluistelun EM-kilpailuissa Slovakian Bratislavassa tammikuun lopulla.

– Olen päässyt välitavoitteeseeni, Espoon Jäätaitureissa toista kautta luisteleva Lindfors toteaa.

Kisojen aikaan 17 vuotta täyttävän luistelijan mielessä on jo kevätkin. Silloin Bostonissa järjestetään MM-kilpailut. Seuraavana vuonna MM-kisat ovat Helsingissä ja olympialaiset ovat 2018. Tavoitteita riittää.

Ilmaisuani on parannettava eniten.”

Lindfors oli Finlandia Trophy Espoossa paras suomalaisnaisista. Sen jälkeen hän onnistui mainiosti Tallinnassa järjestetyissä kilpailuissa.

Vähän ennen joulua olleissa SM-kisoissa Lindfors teki lyhytohjelmassa uudet ennätyspisteensä ja johti kisaa. Vapaaohjelma ei sujunut samalla tavalla. Lindfors tippui neljänneksi.

– Voitto oli tavoite. EM-edustus on kuitenkin arvokkaampi asia kuin SM-mitali, Lindfors puntaroi.

Suomen Taitoluisteluliiton valintaperusteet aikuisten arvokisoihin toivat Lindforsille nyt EM-paikan. Sekä naisissa että miehissä Suomea valitaan edustamaan luistelija, joka on tehnyt kauden aikana korkeimmat pisteet. Lindforsin Tallinnassa tekemät pisteet säilyivät korkeimpina. Niitä ei ylittänyt SM-kultaa voittanut luistelijakaan.

– EM-kisoissa tavoitteeni on tehdä uudet ennätyspisteeni ja kerätä kokemusta tulevia vuosia ajatellen.

Toista kautta Virpi Horttanan valmennuksessa harjoitteleva lukiolainen muistuttaa olevansa aika alussa luistelu-urallaan.

– Menen vasta ensimmäistä kertaa aikuisten arvokisoihin. Minulla on varaa parantaa aivan kaikkia osa-alueitani. Laji myös kehittyy koko ajan, kaikki vaikeutuu.

Mäkelänrinteen urheilulukiossa ensimmäistä vuotta opiskeleva taitoluistelija kuvailee itseään ahkeraksi ja sitkeäksi harjoittelijaksi. Kaikki kolmoishypyt ja yhdistelmät ovat jo hallussa.

– Eniten minun pitää parantaa ilmaisua. En ole taiteellisesti samalla tasolla kuin teknisesti.

Lindforsilla on jääharjoitukset kaksi kertaa päivässä kuutena päivänä viikossa. Sen lisäksi harjoitteluun kuuluu muun muassa tanssia, oheisia ja omatoimista venyttelyä.

–Oheistreeneissä parannan fyysisiä ominaisuuksiani kuten voimaa, nopeutta ja kestävyyttä. Teen esimerkiksi lenkkejä, ponnistusharjoituksia ja kehitän lihaskuntoa.

Harjoitteluun kuluu 20–30 tuntia viikossa. Luistelun ja koulun lisäksi muuhun ei jää paljoa aikaa. Se ei tunnu haittaavan.

– En osaa edes kuvitella elämää ilman luistelua. Tämä on elämäntapa.

Lindfors kertoo, että taitoluistelu on myös hänen kahden siskonsa ja pikkuveljensä laji.

Viveca Lindfors

Aloitti luistelun vuonna 2004.

Edustaa Espoon Jäätaitureita.

Valmentaja Virpi Horttana.

Tehnyt suomalaisista naisluistelijoista parhaat pisteet tällä kaudella, joten valittiin edustamaan Suomea EM-kisoihin Bratislavaan 27.–31. tammikuuta.

SM-kisoissa neljäs.

Kuuluu naisten maajoukkueeseen.

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu