Puheenaihe

Tuliset terveiset: Helsinki ei saa estää autoilua – Kirkkonummi vetoaa jo perustuslakiin

Havainnekuva ja visio Länsiväylän päästä. Kuva liittyy Koivusaaren osayleiskaavasuunnitelmiin.

Arkkitehtuuritoimisto Sopanen-Svärd Oy

Helsingin suunnitelmat muun muassa sisääntuloväylien kattamisesta aiheuttavat ympäristökunnissa närää. Kirkkonummi vetoaa jo perustuslakiin ja ihmisten vapaaseen liikkuvuuteen.

Kirkkonummen kunnanhallitus antoi maanantai-iltana kipakan lausunnon Helsingin yleiskaavasta, jossa ehkä eniten huomiota on kiinnitetty Helsingin sisääntuloväylien rakentamissuunnitelmiin.

Kunnanhallituksen lausunnossa huomautetaan, että Suomen kansalaisille tulee taata vapaa liikkuvuus pääkaupunkiin ja sieltä pois ja vapaan liikkuvuuden rajoittaminen on vastoin kansalaisten perusoikeuksia.

− Pieneen puolen miljoonan ihmisen Helsingin kaupunkiin kaavoituksella tahallaan aiheutetut liikenneruuhkat eivät palvele kenenkään etua. Ilmasto-asiat ovat tärkeitä, mutta päästötön autoilu on jo nyt mahdollista, Kirkkonummi toteaa.

Tahallaan aiheutetut ruuhkat lisäävät Kirkkonummen mielestä liikenteen päästöjä, ja vastaavasti sujuva liikenne pienentää niitä. 

− Keskeytetyt liikennevirrat aiheuttavat ajallisia ja rahallisia tappioita sekä yritysten, kansalaisten ja valtion toimintaedellytysten huonontumista. Liikennemuotoja tulee kehittää rinnakkain, ei vaihtoehtoja rajoittamalla.

Kunnanhallituksen päättämä lausunto ei ollut esittelijän tekstissä, vaan kunnanhallitus lisäsi sen Pekka M. Sinisalon (ps.) esityksestä äänestäen luvuin 10-2. 

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Lisää aiheesta: 

Mitä sanot autoilija: Osa Länsiväylästä kaupunkibulevardiksi?28.10.2013 17.17
Visio: Ankea Länsiväylä kaupunkibulevardiksi?10.1.2012 10.12

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu