Vaalikoneemme on nyt avattu!

Puheenaihe

Espoo haluaa nostaa päivähoitomaksujen tulorajoja

Päivähoitomaksuihin on tulossa rajuja korotuksia ensi syksynä, mikäli hallitus saa tahtonsa läpi.

Johanna Erjonsalo

Päivähoidosta perittävien maksujen tulorajoja tulisi nostaa, jotta vähemmän perheitä sijoittuisi ylimpään maksuluokkaan. Espoo esittää tulorajojen nostoa vastauksena hallituksen aikeille korottaa päivähoitomaksuja rajusti.

Jos hallituksen esitys varhaiskasvatuksen asiakasmaksulaista tulee voimaan, ylin maksu olisi syksystä lähtien 354 euroa kuukaudessa. Tämä on Espoon mielestä merkittävä korotus, joka heikentää perheiden toimeentuloa. Jo nykyisellään päivähoidon ylimpään maksuluokkaan joutuu keskituloisiakin perheitä, Espoon lausunnossa todetaan. Espoossa ylimpään maksuluokkaan sijoittuu 35 prosenttia kunnallisessa päivähoidossa olevista lapsista.

Päivähoidon asiakasmaksuihin on joka tapauksessa tulossa korotuksia ensi syksynä, vaikka hallituksen ajama lakimuutos ei menisikään läpi. Korkein päivähoitomaksu olisi 1.8. alkaen 290 euroa kuussa, kun se nyt on 283 euroa kuussa. Tämä maksu peritään ylimmässä tuloluokassa perheen nuorimman lapsen kokopäiväisestä hoidosta.

Opetus- ja varhaiskasvatuslautakunta käsittelee sekä Espoon lausuntoa että päivähoidon asiakasmaksujen indeksitarkastuksia keskiviikkona.

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Puheenaihe

Vaalikoneemme on nyt avattu!

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu