Paikallisurheilu

Sakari Tukiainen pääsi kentälle ja teki heti melkein kaksi hattutemppua

Näin kertoi Yle Kakkosen maalikuninkaasta syksyllä 2014: Sakari Tukiainen oli 17-vuotias, kun jalkapallo alkoi maistua puulta. Hän kuului Espoon Palloseuran juniorijoukkueeseen, mutta palo aiemmin niin rakasta lajia kohtaan sammui. Tukiainen oli viisi vuotta pelaamatta jalkapalloa.

FC Flora

Hyökkääjä Sakari Tukiainen, 24, on taas tehnyt aikamoisen tempun. Hän maalasi viisi maalia peräjälkeen, kun FC Flora kaatoi Viron mestaruussarjassa Rakvere Tarvan 6-0.

Tukaisen maalit tulivat 8., 14., 25., 44. ja 49. minuutilla. Kyse oli  Viron ykköstason toisen kierroksen ottelusta. Avauspelin hän istui vielä penkillä. Rankkarin ja kuudennen maalin pääsi ampumaan virolainen Markus Jürgenson, joten kaksi hattutemppua ei syntynyt ainkaan tällä kertaa.

Ura on vähintäänkin outo tarina.

Virossa hän on joutunut aiemmin pelaamaan kakkosjoukkueessa ja lainassa. Ura on vähintäänkin outo tarina.

Kertaalleen jalkapallon lopettanut Tukiainen teki Kakkosen Atlantiksessa kaudella 2014 peräti 40 maalia pelaamassaan 27 ottelussa. Hän rikkoi Kakkosen yhden kauden maaliennätyksen, joka oli sitä ennen ollut Pasi Nevanperän ja Joel Pohjanpalon hallussa (33 maalia).

Helsinkiläissyntyinen Tukiainen kävi marraskuussa 2014 testileirillä Ruotsin Allsvenskanin AIK:ssa. Hän pelasi vuoteen 2008 asti junnuissa Espoon Palloseurassa.

HUOM! Korjattu syntymapaikka 10.3. klo 10.

Aikaisemmat seurat

  • EPS
  • CLE
  • Atlantis FC
  • FC Flora II
  • Tulevik Viljandi

Saavutukset pelaajana

  • Kutosen maalipörssin voitto
  • Kakkosen maaliennätys

Tilaa uutiskirjeemme

Saat joka päivä klo 14 sähköpostiisi koosteen päivän kiinnostavimmista jutuista!

Tilaa tästä

Etusivulla nyt

Uusimmat: Paikallisurheilu

Luetuimmat

Uusimmat

Uusimmat: Urheilu