Hese-kohu yllätti Pam-aktiivin: "Olen saanut satoja yhteydenottoja"

Anne Nyman yllättyi avoimen kirjeen saamasta julkisuudesta.

Arkisto / Johanna Erjonsalo

Hesburger-kohun avoimella kirjeellään aiheuttanut Pam-aktiivi ja myyjä Anne Nyman ei arvannut sohaisevansa muurahaispesään pikaruokaketjun omistaja Heikki Salmelaa kritisoivalla kirjoituksella.

Keskiviikkoaamuun mennessä avointa kirjettä on jaettu pelkästään Facebookissa lähes 13 000 kertaa.

– Kohu ja julkisuus yllätti minut täysin. Ihan kuin olisin tonkinut jotain todella salaista ja osunut hermoon, Nyman kuvailee.

Nymanin mukaan osa-aikatyö ja matalat viikkotyötuntisopimukset ovat Pamin aloilla arkipäivää.

– Luulin, että tilanne olisi ihmisille tuttu, mutta ilmeisesti osa yllättyi tilanteesta, sillä kirjoitus lähti niin valtaisaan jakoon ja synnytti suuren keskustelun. Taisin antaa kasvot ongelmalle, Nyman pohtii ja jatkaa, ettei toivo kenenkään boikotoivan Hesburgeria kirjoituksen takia.

Nyman kertoo saaneensa valtavat määrät palautetta kirjoituksensa jälkeen.

– Olen saanut satoja ja taas satoja yhteydenottoja, joissa on kerrottu, että asia on juuri näin kuin kirjeessä kirjoitin ja kiitelty, että tartuin asiaan.

Viestejä on Nymanin mukaan tullut erityisesti Hesburgerin työntekijöiltä ja heidän vanhemmiltaan, mutta myös esimerkiksi yrittäjiltä.

Nyman myös epäilee, että kohun seurauksena Hesburgerin työntekijöitä olisi kielletty kommentoimasta kirjoitusta tai omia työtuntejaan millään tavalla.

– Sellaisen kuvan olen saanut, että työntekijöitä olisi kielletty kommentoimasta asiaa. Aika huonoa PR:ää pikaruokaketjulta, jos asia on näin. Eihän Suomi mikään Pohjois-Korea ole, hän napauttaa. 

Hesburgerin viesintäpäällikkö Heini Santos kertoo, että yleisen viestintäohjeen mukaan henkilöstöä ohjeistetaan välittämään Hesburgeria koskevat median yhteydenotot viestintäpäällikölle.

– Työntekijöidemme vapauteen kommentoida omia henkilökohtaisia asioitaan emme ole puuttuneet, Santos painottaa.

Päivitetty 9.3. klo 14.55. Lisätty Hesburgerin viestintäpäällikön kommentti.

Written by:

Riikka Jokinen

Ota yhteyttä

Lisää aiheesta

Hesburger-kohu: Nyt puhuu työntekijä – "Sanomisiani vääristeltiin""Hesburgerin työmäärällä ei kukaan elä" – Näin Hesen omistaja vastaa kritiikkiinAvoin kirje Hesburger-pomolle: Tarjoamallasi 4 tuntia viikossa -sopimuksella ei elä